Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jean Todt ny FIA-president

Overtar etter skandaleombruste Max Mosley.

NY FIA-SJEF: Jean Todt (t.h.) var en av de viktigste årsakene til Michael Schumachers mangeårige dominans i formel 1. Nå blir franskmannen sjef for Det internasjonale bilsportforbundet.Foto: SCANPIX/AP Photo/Frank Augstein
NY FIA-SJEF: Jean Todt (t.h.) var en av de viktigste årsakene til Michael Schumachers mangeårige dominans i formel 1. Nå blir franskmannen sjef for Det internasjonale bilsportforbundet.Foto: SCANPIX/AP Photo/Frank Augstein Vis mer

|||Tidligere Ferrari-sjef Jean Todt (63) ble fredag valgt inn som ny president i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) etter Max Mosley.

Valget sto mellom franskmannen Todt og den tidligere finske rallystjernen Ari Vatanen. Briten Mosley sto ikke på valg etter 16 år i det mektige presidentvervet.

Todt startet som en middels rallyfører i Frankrike, og han oppnådde ikke suksess før førersetet ble byttet ut med kartleserens. Sammen med Citroën-sjef Guy Frequelin gjorde Todt seg bemerket i rally-VM.

Etter en lengre periode på 1980- og 1990-tallet som en av sjefene for Peugeots suksessrike motorsportsavdeling, gjorde han grep i Ferrari. Sammen med sitt gullfunn Michael Schumacher, sørget Todt for tidenes mest suksessrike formel 1-karriere.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling