MATCHVINNER: Med kampens siste spark på ballen ble Issam Jebali den store helten for Rosenborg da han avgjorde kampen mot Vålerenga. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån
MATCHVINNER: Med kampens siste spark på ballen ble Issam Jebali den store helten for Rosenborg da han avgjorde kampen mot Vålerenga. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/BildbyrånVis mer

Issam Jebali helten for Rosenborg

Jebalis drømmeuke avsluttet som matchvinner: - Det har vært så tøft for meg

Issam Jebali ble matchvinner for Rosenborg med det siste sparket på ballen, men etter kampen var tunisieren mer sliten enn glad.

I siste sekund, fem minutter på overtid fikk Issam Jebali stå umarkert på bakerste stolpe og styre inn kampens femte og avgjørende mål mot Vålerenga.

Foran Rosenborg-fansen kunne han og resten av Rosenborg juble for det som føltes som et avgjørende mål i toppen av Eliteserien. I mesteparten av de 95 minuttene som var spilt i forkant var det Vålerenga som var det beste laget. Likevel var det Rosenborg som fikk med seg alle tre poengene, etter tre dødballmål. Jebali bli igjen helten for Rosenborg.

- Det føltes bra, selvfølgelig. Det var en tøff kamp for oss, Vålerenga gjorde en god kamp og de gjorde det meget vanskelig for oss, sier matchvinneren til Dagbladet.

- Underveis føltes det som det var 50/50, de skapte sjanser og vi skapte noen gode sjanser. Vi var slitne, men du kunne se på slutten at de la så mye press på oss i første omgang og de ble slitne etterhvert, sier Jebali.

For Vålerengas del ble det bare nesten foran et entusiastisk hjemmepublikum. Laget gjorde, som har blitt en vane denne høsten, nok en god kamp, men klarte ikke å hamle opp med Rosenborgs styrke fra faste situasjoner.

- Vi visste på forhånd at Rosenborg kom til å være farlige på dødball. Jeg fikk bange anelser når det ble corner på slutten. Da tenkte jeg nå.., også var det akkurat hva som skjedde, sier Vålerenga-trener Ronny Deila som likevel var godt fornøyd med hva laget viste spillemessig.

Landslagsdebut og matchvinner

Det var et friskt Vålerenga-lag som etter to uker med landslagspause hadde mye energi de ønsket å bruke. Rosenborg-spillerne virket tyngre og slet med å matche Oslo-lagets intensitet.

- Rosenborg er en stor klubb og vi har mange landslagsspillere. De siste to ukene har vi ikke trent sammen, vi har reist mye og halvparten av spillerne har vært borte. Noen har bare trent en eller to dager, så måtte vi finne hverandre på banen i dag og trengte samtidig å vinne kampen, sier Jebali.

En av dem som har vært lenge borte er Jebali selv. I landslagspausen fikk han nemlig sin debut for det tunisiske landslaget. Til tross for landslagsdebut og matchvinnermål mot Vålerenga ser ikke 26-åringen på den siste uka som en dans på roser.

For nøyaktig en uke siden var nemlig Jebali på plass i Swaziland hvor Tunisia spilte kvalifiseringskamp til Afrikamesterskapet. All reisingen for landslagsspillet har vært slitsomt, innrømmer han.

POPULÆR: Issam Jebali omringet av presse etter kampen mellom Vålerenga og Rosenborg. Foto Bildbyrån
POPULÆR: Issam Jebali omringet av presse etter kampen mellom Vålerenga og Rosenborg. Foto Bildbyrån Vis mer

- Det har vært så tøft for meg. Det har vært vanskelig, jeg har reist så mye. De siste ti dagene har jeg mer enn ti flyreiser og det er ikke noe gøy, men jeg må akseptere det, forklarer Jebali til Dagbladet.

Tunisieren ble hentet til Rosenborg fra svenske Elfsborg i sommer og har umiddelbart funnet seg til rette i den hvite og sorte drakta. Jebali har scoret fire mål og notert seg for en målgivende på sine første seks kamper for Rosenborg. Det er som forventet sier han selv om starten.

- Når de kjøpte meg forventet de at jeg skulle hjelpe dem. Det er grunnen til at jeg kom hit. Rosenborg er en stor klubb, de spiller alltid for troféer og kjemper alltid for gruppespill i Champions League og Europa League. Det er drømmen min, så når jeg kom hit visste jeg hva de forventet og hva de ønsket, sier Jebali.

- Jeg er glad for starten, de siste kampene har jeg scoret og igjen i dag, så jeg kan si at jeg gjør jobben min, fortsetter han.

- Trenger ikke være så gode

Jebali og Rosenborg viste mestertakter på en dag hvor de spillemessig ikke leverte på sitt ypperste.

- Jeg mener Rosenborg har et høyere toppnivå enn Brann og vi mer enn matcher dem i dag, sier Ronny Deila etter kampen.

For Rosenborg betyr det at de beholder forspranget på to poeng ned til Brann på toppen av Eliteserien.

- I dag var utrolig viktig for oss. Hvilken som helst klubb som møter oss ønsker å slå oss og vil vise sitt beste når vi møtes, så det er tøft. For å være ærlig trenger vi ikke å være så gode hver eneste kamp, det viktigste er at vi klarer å vinne, mener Jebali.

På torsdag venter første gruppespillkamp i Europa League. Da venter Celtic igjen på motsatt banehalvdel for RBK. Matchvinneren mener selvtillitsboosten hans sene scoring ga er viktigere for trønderne enn de to ekstra poengene den sikret for gjestene.

Det viktigste i dag var ikke de tre poengene kontra Brann, men selvtilliten vi tar med oss inn i neste kamp mot Celtic, sier Rosenborg-helten.