FRIKJENT: Den russiske svømmeren Julia Jefimova har fått brev fra Det internasjonale svømmeforbundet (FINA) med beskjed om at anklagene om meldoniumbruk er frafalt. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth/NTB Scanpix
FRIKJENT: Den russiske svømmeren Julia Jefimova har fått brev fra Det internasjonale svømmeforbundet (FINA) med beskjed om at anklagene om meldoniumbruk er frafalt. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth/NTB ScanpixVis mer

Jefimova risikerte livstidsutestengelse: Frikjent for meldoniumbruk

Kan konkurrere i Rio.

Den russiske svømmeren Julia Jefimova har fått brev fra Det internasjonale svømmeforbundet (FINA) med beskjed om at anklagene om meldoniumbruk er frafalt.

Det opplyser agenten hennes. Han sier at alle anklager om bruk av meldonium er frafalt, og det blir ikke snakk om sanksjoner i det hele. Saken er avsluttet.

- Det var lederen i FINAs dopingutvalg, Robert Fox, som har undertegnet det brevet Jefimova fikk som frikjenner henne for alle anklager, sier Andrej Mitkov.

24-åringen vant bronse i London-OL i 2012. I mars i år ble hun suspendert på ubestemt tid etter å ha avgitt en positiv test på meldonium. Det er det samme stoffet som har felt tennisstjernen Maria Sjarapova.

Nå sier den russiske svømmetreneren Sergej Kolomogorov at Julia Jefimova kommer til å bli tatt inn i OL-troppen. Hun kommer til å stille i Rio-OL.

Årsaken til at Jefimova slipper fri er at Verdens antidopingbyrå (WADA) ikke med sikkerhet kan fastslå hvor lang tid det tar for meldonium å forlate kroppen, og stoffet kom ikke på forbudslisten før 1. januar i år.

Jefimova var utestengt i 16 måneder fra 2013 etter å ha testet positivt på et steroid. Hun risikerte livstidsutestengelse dersom hun var blitt dømt igjen, men denne gangen gikk hun altså fri.

(NTB)