- Jeg advarte Solskjær mot å reise i privatjet

Solskjærs direktør sier manageren trosset både reiseråd og en avtale om svare på Røkkes spørsmål i skriftlig form.

ANER IKKE HVA FREMTIDEN BRINGER: Klubbdirektør Tarje Nordstrand Jacobsen kan ikke svare på om Solskjær forblir Molde-Manager. - Jeg er ikke trygg på at Solskjær ikke blir Aston Villa-manager forteller han i kveld.
Foto: Scanpix/ Svein Ove Ekornesvåg
ANER IKKE HVA FREMTIDEN BRINGER: Klubbdirektør Tarje Nordstrand Jacobsen kan ikke svare på om Solskjær forblir Molde-Manager. - Jeg er ikke trygg på at Solskjær ikke blir Aston Villa-manager forteller han i kveld. Foto: Scanpix/ Svein Ove EkornesvågVis mer

MOLDE(Dagbladet): Kjell Inge Røkke var klar over at Solskjær ivret etter å møte Aston Villa i England. Røkke og klubbdirektøren i Molde, Tarje Nordstrand Jacobsen, stilte følgende betingelser for reisen.

Ingen skal vite at du reiser og Røkke skal ha skriftlig svar på følgende:
•Vurderer du å slutte i inneværende tippeligasesong?

•Vil du ta med deg deler av støtteapparatet?

•Vil du ta med deg noe av MFKs spillerstall over tid?

- Jeg stilte spørsmålene fra Kjell Inge og fikk svarene muntlig fra Ole Gunnar, men dog ikke de svarene jeg ønsket å få eller hva Aker og Kjell Inge ønsket å høre. De ble ikke besvart skriftlig av Ole Gunnar overfor Røkke, sier Jacobsen til Dagbladet.

Hørte ikke på direktøren Sent i kveld var det en rolig, men tydelig preget Molde-direktør som pratet med Dagbladet. Han kunne fortelle at han frem til etter borgertoget 17. mai, var helt ukjent med at et privat jetfly var på vei for å hente klubbens manager.

- Jeg ble ettermiddagen 17. mai kjent med at et jetfly sto i Kristiansund. Det var helt ukjent for meg og alle andre i klubben, sier han.

Utover kvelden 17. mai startet dialogen mellom Jacobsen og Solskjær. Der ble Røkkes ønsker lagt frem.

- Jeg snakket med Ole Gunnar helt til han dro i dag. Jeg var veldig tydelig på hvor jeg stod, og at han ikke burde reise. Men Ole Gunnar valgte til slutt å reise over til England, sier Jacobsen og forteller at reisen kun skulle skje under de forutsetninger som var lagt av klubb og Røkke.

- Ja, det var under forutsetninger om at ingen skulle vite at han reiste. Det skulle skje under full diskresjon. I utgangspunktet var vi ikke glade for at han skulle reise.

Slik legger Jacobsen frem sin versjon av den nå omstridte delen av Solskjærs Villa-eventyr:

- Jeg hadde sagt ja, men vi endret oss veldig klart på det synspunktet da privatflyet ble blåst offentlig i går. Det var vi særdeles lite tilfreds med, og det ga vi uttrykk for overfor Ole Gunnar også, sier han.

Aner ikke om Solskjær blir Jacobsen gir ikke noe uttrykk for at han er sint eller skuffet, men mellom linjene er det lett å lese at de to tidligere lagkameratene har hatt bedre relasjoner seg i mellom.

- Jeg har snakket greit med Ole Gunnar i kveld, og skal det også lørdag. Så tar vi det der i fra, sier han.

Han tror Ole Gunnar Solskjær kommer til å møte opp på lørdagens trening.

- I utgangspunktet er det «buisness as usual» i morgen. Vi har full fokus på det som skal skje søndag, sier Jacobsen.

Han er ikke trygg på at Solskjær blir i Molde fremfor å velge en jobb som Premier League-manager.

- Nei, jeg er ikke trygg på at han ikke ender opp i Aston Villa, men tiden vil vise hva Aston Villa ønsker og hvilke signaler Ole gir, sier han

SVARTE: Han svarte på Røkkes spørsmål. Men svarene var verken skriftlig som Røkke ønsket, eller de svarene direktøren ønsket å høre fra sin manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: Erik Hattrem/Dagbladet
SVARTE: Han svarte på Røkkes spørsmål. Men svarene var verken skriftlig som Røkke ønsket, eller de svarene direktøren ønsket å høre fra sin manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: Erik Hattrem/Dagbladet Vis mer