Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg anbefalte ham å ta den tabletten

Legen tar på seg ansvaret i Bäckström-saken.

TAR SKYLDA: Det svenske hockeylagets lege Björn Waldebäck (t.v.) tar ansvar for å ha gitt Nicklas Bäckström klarsignal for å ta tabletten som førte til en positiv dopingprøve. Bäckström avla prøven etter kvartfinalen, og fikk ikke spille finalen. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB Scanpix
TAR SKYLDA: Det svenske hockeylagets lege Björn Waldebäck (t.v.) tar ansvar for å ha gitt Nicklas Bäckström klarsignal for å ta tabletten som førte til en positiv dopingprøve. Bäckström avla prøven etter kvartfinalen, og fikk ikke spille finalen. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveriges landslagslege Björn Waldebäck tok mandag på seg skylden for at ishockeystjernen Nicklas Bäckström ga en positiv dopingprøve under Sotsji-OL.

Bäckström testet positivt på pseudoefedrin. Han fikk dermed ikke spille OL-finalen mot Canada søndag. Stoffet skal han ha fått i seg via en allergimedisin NHL-proffen sier å ha brukt i sju år. Waldebäck godkjente bruken.

- Det var helt og holdent min feil. Jeg anbefalte ham å ta den tabletten, sa Waldebäck til Aftonbladet på flyplassen i Sotsji mandag.

«Tre kronor»-legen fikk omgående nye spørsmål å svare på etter at han hadde landet på Arlanda i kveld. Han ble blant annet spurt om han kom til å fortsette som landslagslege.

- Jeg har stilt min stilling til disposisjon, svarte Waldebäck.

Ifølge legen tok Bäckström medisinen på morgenen før OL-kvartfinalen mot Slovenia, som ble spilt ved lunsjtider onsdag. Dopingprøven ble tatt etter kampen.

På spørsmål om ishockeyprofilen burde tatt allergitabletten, var Waldebäck klar og tydelig.

- Nei, så absolutt ikke med fasit i hånd.

Det råder forvirring rundt Bäckströms dopingprøve. Flere eksperter stiller seg tvilende til hans forklaring om at han testet positivt etter bare å ha tatt en enkelt tablett.

(NTB)

Hele Norges coronakart