Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Jeg aner ikke hva Sollied vil

RBK-direktør Nils Skutle reiste til Belgia i går for å overbevise Trond Sollied om at han bør bli trener i RBK. Men foreløpig vet han ingenting.

RBK-ledelsen ligger ikke på latsida. Under et døgn etter at den sparkede Ola By Rise ledet laget til seriegull, var de i samtaler med eks-trener Trond Sollied om et comeback på Lerkendal. Men de første samtalene ga ingen avklaring.

-  Hva Trond Sollied tenker om framtida aner jeg ingenting om, sier Skutle til Dagbladet, etter de første samtalene med Brugge-treneren seint i går kveld.

-  Men fra vår side har vi aldri lagt skjul på at han er vårt førstevalg.

-  Ikke tilbud

Ved en tilfeldighet reiste Skutle og Sollied sammen til Brussel i går ettermiddag. Sollied hadde vært i hjembyen Mo i Rana på en jubileumsfest i helga, og det var ikke planlagt at de skulle reise sammen. Men Skutle benyttet muligheten til å tjuvstarte forhandlingene med Sollied.

-  Foreløpig har vi egentlig bare reist sammen. Vi skal ha et møte i løpet av dagen før jeg reiser videre til Eindhoven med Rosenborg. Det viktigste er at vi får vite hva Trond sjøl kan tenke seg. Det viktigste er at vi får pratet skikkelig med ham, sier Skutle.

-  Han vil uansett ikke få et konkret tilbud i denne omgangen.

Har penger

Sollied har en god lønn i Brugge. trolig rundt åtte millioner i året. Og i forrige uke gikk RBK-forman Ove Snuruås ut og antydet at det ikke skulle stå på pengene.

-  Det er viktigere å få tak i rett mann nå enn å spare penger, sa Snuruås til Adresseavisen.

Og sportsdirektør Rune Bratseth bekrefter dette langt på vei.

-  Jeg har ingen formening om hvor smertegrensen går på hvor mye lønn han kan få. For det har vi rett og slett ikke diskutert. Men nå har vi ikke hatt noen tradisjon for å lønne trenerne i Rosenborg spesielt godt, sammenliknet med andre norske klubber har det egentlig vært lavt. Om han blir best betalt på Lerkendal, vil jo eventuelt vise seg, sier Bratseth til Dagbladet.

Bratseth mener Skutle har gode argumenter med seg i kofferten for å få Sollied tilbake som RBK-trener igjen.

-  Vi mener vi er en attraktiv klubb, som det er mulig å ta enda et steg videre inn i framtida. For Trond kan det være et godt springbrett til noe større også.  Trond Sollied var utilgjengelig for en kommentar til Dagbladet i går kveld.

ØNSKET AV RBK: Brugge-trener Trond Sollied er Rosenborgs førstevalg til trenerjobben på Lerkendal. Trønderklubben kan være villig til å strekke seg langt lønnsmessig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media