- Jeg angrer ikke

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United- Newcastle 1-1. Tittelforsvaret hang i den tynneste tråden da Ole Gunnar Solskjær prøvde å redde United med et rødt kort ett minutt før slutt. Derfor felte han Robert Lee som sistemann. Avgjørelsen var desperat, urutinert og ble dårlig mottatt av Alex Ferguson.

Men - hvis jeg tolker Solskjær rett, ville han gjort det igjen.

- Jeg angrer ikke, sier Ole Gunnar Solskjær med bilvinduet på gløtt kjørende vekk fra Old Trafford.

- Jeg hadde ikke noe valg, det var det eneste jeg kunne gjøre.

Fellinga var som du sikkert forstår av den ildrøde typen. Ole Gunnar Solskjær visste han måtte gå i det øyeblikket Robert Lee gikk i torva. Men det han ikke tenkte på var at han taklet seg ut av Premier League-sesongens to siste kamper.

Når United har møtt Crystal Palace i London 27. april er det sesongslutt for den VM-aktuelle Drillos-spissen.

- Ren desperasjon

- Ole er ung og gjorde det han gjorde i ren desperasjon, sier Alex Ferguson. Mer enn det vil ikke United-manageren ha på trykk når det gjelder Solskjærs røde kort. For når han snakker om hva han sjøl mener om valget, presiserer han at ordene er «off the record».

Det betyr sitatforbud.
Akkurat som om han ikke skulle ha sagt det han sier.

Alt annet som ble sagt på Old Trafford i går ettermiddag, og som kan gjengis med Alex Fergusons velsignelse, kan stort sett summeres opp i ett ord - skuffelse.

Det var nemlig ligamesterskapet som gikk fløyten mot Newcastle.

For mens Manchester United ikke fikk hjemme-orden på angrepsspillet og avslutningene - og her var Ole Gunnar Solskjær en av mange som fikk en den-må-da-gå-i-mål-sjanse bare fire minutter før slutt - dyttet Arsenal ballen fem ganger inn bak Wimbledon på Highbury.

Og overtok tabellteten for første gang denne sesongen.

10. desember ledet Manchester United Premier League med 13 poeng. De så ut som konger i Europa, og alle i bransjen snakket om at på vårparten kan Fergie og kompani faktisk ta The Treble. Men nå som krokusen vitterlig er på vei opp i dagslyset er det ingen ting igjen. Mesterligaen og FA-cupen har vært ute av vinduet lenge.

Gikk fløyten?

I går gikk sannsynligvis ligamesterskapet den samme veien.

- Det er tre kamper igjen, så vi gir ikke opp, sier Alex Ferguson.

Men:

- Det er klart at vi kjemper i oppoverbakke.

I London går det ditto unnabakke eller på rullende Arsenal-fortau om du vil. Akkurat nå er ikke Arsene Wengers kamerater i stand til å sette en eneste fot feil. De pløyer gjennom det som er av utfordringer, smiler av seg sjøl og ler til United, og har fått en sjøltillit som garantert vil føre dem til sølvtøyet.

Med tabelltet, sesongens høyeste form og to kamper i lomma, har Arsenal begge hendene på pokalen.

RETT UT: Her blir Ole Gunnar Solskjær sendt i garderoben etter å ha taklet Robert Lee.