- Jeg angrer på at jeg oppførte meg slik

Emil forstår forklaringen til Bjørndalen.

SURE MINER: Emil Hegle Svendsen (t.v.) kalte Ole Einar Bjørndalen (t.h.) «feig» i TV-intervjuet etter gårsdagens jaktstart. Nå sier Emil at han angrer på hvordan han oppførte seg etter løpet. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet
SURE MINER: Emil Hegle Svendsen (t.v.) kalte Ole Einar Bjørndalen (t.h.) «feig» i TV-intervjuet etter gårsdagens jaktstart. Nå sier Emil at han angrer på hvordan han oppførte seg etter løpet. Foto: Thomas Rasmus Skaug, DagbladetVis mer

(Dagbladet): Emil Hegle Svendsen sier han angrer på at han kalte Ole Einar Bjørndalen «feig» etter gårsdagens jaktstart i Östersund.

- Jeg angrer på at jeg oppførte meg slik. Det skjedde i kampens hete og da er det vanskelig å kontrollere hva man sier. Det var en konkurransesituasjon og da blir det av og til litt gnisninger, sier han til TV 2 Sporten.

De to gikk nærmest i takt gjennom hele løpet, og skjøt identisk fram til siste skyting. Da bommet Hegle Svendsen to ganger, mens Bjørndalen slapp unna med en strafferunde og gikk inn til seier.

Hegle Svendsen var såpass forbannet på Bjørndalen, som han mente ikke ville være med å dele på drajobben i snøværet, at de to satte seg ned med lagledelsen på hotellet i går kveld for å få saken ut av verden.

- Å kalle en lagkamerat feig på TV er ingen tjent med. Men vi snakket sammen og skværet opp i går kveld. Vi anser oss som ferdig med den saken, sier Hegle Svendsen.

Forstår forklaringen Bjørndalen forklarte i et TV-intervju at han rett og slett ikke hadde krefter til å bidra mer i løypa, og mente at Emil var sterkere enn ham langrennsmessig i går.

Den forklaringen synes Hegle Svendsen er grei.

- Da jeg hørte forklaringen til Ole Einar om at han ikke hadde mer å gi, mens jeg var i god form, så forstår jeg det, sier han.

Som Dagbladet skrev i dagens papirutgave, var også sportssjef Per Arne Botnan og landslagstrener Mikael Löfgren med på møtet mellom Emil og Ole Einar i går kveld.

Stor klem Löfgren sier til Aftenposten.no at det endte svært så hyggelig.

- De ga hverandre en stor klem, forteller svensken.

Han vil ikke gjøre saken større enn den er, men sier at lagledelsen vil følge opp saken. Også treneren kjøper Bjørndalens forklaring.

- Man kan se dette fra begges side, men jeg tviler på om Ole Einar hadde kunnet bidra med noen fartsøkning dersom han hadde gått frem for å dra. Emil var i utrolig bra fysisk form, og Ole Einar måtte virkelig ta i for å henge med, sier han.

FAKSIMILE: Dagbladets forside i dag.
FAKSIMILE: Dagbladets forside i dag. Vis mer