- Jeg avgjør, ikke Victoria

LONDON (Dagbladet): David Beckham lover å ikke være grådig i United-forhandlinger.

David Beckham sier han ikke forlanger et statsbudsjett i ukelønn fra Manchester United:

- Dette er nonsens, sannheten er at det ikke har vært noen samtaler. De er til sommeren, og jeg skal ikke være grådig.

Det sa David Beckham eksklusivt til søndagstabloiden News of the World i går. Beckham har en egen avtale med avisa, på lik linje med manager sir Alex Ferguson.

I dette intervjuet benekter Becks at han prøver å presse Manchester United til å firedoble lønna, som i dag er på 332 000 kroner i uka, og forlange et ukesalær på nærmere 10 000 pund før skatt dvs. 1,3 millioner norske kroner.

- Det har vært noen kontaktmøter mellom klubben og meg og mine representanter. Spekulasjonene om at jeg allerede har sagt nei til flere tilbud, og krevd mer penger, er direkte usanne. Jeg har sagt ved flere tilfeller at jeg ønsker å bli i Manchester United så lenge de vil ha meg. Det står jeg fortsatt ved, og i øyeblikket tenker jeg mest på fotball, sier David Beckham til avisa.

Ikke Posh

- Det er også helt galt å framstille det dithen at det er min kone som avgjør om jeg skal bli i United eller ikke, den avgjørelsen tar jeg og ingen andre, uttalte Beckham tidligere i uka.

Bakgrunnen for gårsdagens intervju er at United-stjerna ønsker å få satt en stopper for alle ryktene som florerer i britisk presse.

Beckham presiserer:

  • Han har ikke avvist noen kontraktsforslag eller kommet med noen som helst lønnskrav.
  • Han vil sette seg ned sammen med klubben til sommeren for å finne fram til en ny kontrakt.
  • Han insisterer på at han ikke kommer til å være grådig.
  • Hans førsteprioritet er å hjelpe Manchester United å vinne nok en trippeltriumf, dvs. liga, cup og Champions League, pluss hjelpe England til å kvalifisere seg til VM.

Som kaptein

- Det å ha suksess med England er samtidig viktig for meg. At vår nye landslagstrener Sven Göran Eriksson kom tidligere enn først antatt, har gitt oss en ny og viktig driv.

- Jeg vil prøve å imponere ham mest mulig for å vise at jeg vil være en vital del av hans framtidsplaner, helst som kaptein, sier David Beckham til News of the World som har et opplag på nærmere fire millioner lesere.

  • Manchester Uniteds midtstoppernattsdrøm, Jaap Stam, ser også ut til å forbli i United-trøya resten av sin karriere. Det er ventet at den 28 år gamle nederlenderen vil undertegne en ny avtale som gir ham 650 000 kroner i uka. Helt etter tariffen, med andre ord.
INGEN TVIL: David Beckham forteller at han ikke har startet forhandlinger med Manchester United. - Og det er også helt galt å framstille det dithen at det er min kone (Victoria Adams) som avgjør om jeg skal bli i United eller ikke, den avgjørelsen tar jeg og ingen andre, sier United-stjernen.