«Jeg avskyr at dommeren avgjør en fotballkamp»

BODØ (Dagbladet): Her er situasjonen dommer Kjell Alseth blåser for i sluttsekundene på Aspmyra. Han mener at Vikings Morten Berre hopper inn i kroppen på Tor Egil Horn. Bildet viser at Berre i høyden sperrer for keeperen.

Alseth annullerte målet til Viking. Og dermed er det grunn til å si seg enig med Viking-trener Benny Lennartsson, som etter matchen utbrøt:

- Jeg avskyr at dommeren avgjør en fotballkamp.

- Blåste på instinkt

NRK, som dekket kampen direkte, fokuserte på det som skjedde etter at corneren landet i feltet. Det ble antydet at dommer Alseth blåste for et Viking-spark mot Glimt-keeper Horn da denne kastet seg ned etter ballen.

Hvilket ingen kunne forstå.

Men det Alseth blåste for, var Morten Berres tvekamp med Horn på streken - før ballen datt ned:

- Viking-spilleren hoppet inn i keeperen. Jeg kan ikke beskrive hvordan. Men instinktet i meg reagerte umiddelbart, sa Alseth til Dagbladet i garderoben.

- Deretter ble det mye klabb og babb - hvorfor blåste du ikke før Koivisto skjøt i mål?

- Det tar tid fra man mottar en refleks til man får satt fløyta til munnen. Annen forklaring har jeg ikke.

- Pinlig

Men det har Viking-trener Lennartsson:

- Alseth ventet og ventet. Da han så ballen gå i mål, blåste han til fordel for hjemmelaget. Dessverre er dette en svakhet som hefter ved Alseth. Vi hadde ham i tre seriekamper i fjor - to borte og én hjemme. I sistnevnte kamp dømte han 60- 40 for oss, i de to andre var det motsatt. Han er en hjemmedommer. Synd, for Alseth dømte perfekt i cupfinalen vår mot Bryne - på nøytral grunn. Det han gjorde her i Bodø, er direkte pinlig.

- Ufattelig Kjell Alseth endret ikke oppfatning etter å ha sett - riktignok uklare - matchbilder på TV2.

- Jeg er sikker på at annulleringen var korrekt, sa han til Dagbladet.

- Ufattelig avblåsning, raste både «synderen» Morten Berre og «målscoreren» Toni Koivisto.

- Spør bare Glimt-keeperen, la Berre til.

- Hoppet noen inn i deg på corneren, Tor Egil Horn?

Horn svarer ikke først. Han ler. Så sier han:

- Jeg kom meg riktignok ikke ut, for Morten Berre sperret meg inne. Så jeg valgte tidlig å bli på strek. Men ingen hoppet i meg. Litt feigt av dommeren å blåse, mener Horn.

Glimt-strateg Runar Berg får siste ord:

- Jeg ble ganske glad da dommeren blåste, ja.

HER RYKER VIKING-SEIEREN: Morten Berre sperrer Glimt-keeper Tor Egil Horn inne på strek med høyre arm. Dommer Kjell Alseth mener at han hoppet inn i kroppen på Horn. Bildet viser at dette ikke kan stemme. Sekundet etter putter Toni Kuivasto ballen i mål - til annulering.