- Jeg ba om å bli byttet ut. Etter fem minutter hørte jeg speakeren rope «gooool»

Frode Olsen forteller om kampen Sevilla ville tape.

I SEVILLA: Frode Olsen tipset kameraten Martin Andresen om at Sevilla ville tape mot Real Oviedo i den spanske serien. Dette er fra 2000 i kamp mot Mallorca.
Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
I SEVILLA: Frode Olsen tipset kameraten Martin Andresen om at Sevilla ville tape mot Real Oviedo i den spanske serien. Dette er fra 2000 i kamp mot Mallorca. Foto: Tor Richardsen / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): I dag skriver Dagens Næringsliv at tidligere Sevilla-keeper Frode Olsen tipset kameraten Martin Andresen om at laget ville tape mot Real Oviedo i sesonginnspurten i den spanske eliteserien. Kampen endte 2-3.

Dette gjorde de for å ramme rivalen Real Betis.

Til Dagbladet utdyper Olsen:

- Jeg har litt dårlig samvittighet, men dette handler ikke om kampfiksing. Det var to rivaliserende lag, og allerede før jeg kom til Sevilla var det bråk mellom klubbene. Betis hadde angivelig tapt på hjemmebane for å ramme Sevilla før min tid i klubben, og klubben og supporterne forventet at vi skulle ta hevn, sier Olsen til Dagbladet.

- Naturlig
Olsen forteller at klubben tapte med vilje mot Oviedo for å ødelegge, og sørge for at Real Betis også rykket ned fra den spanske eliteserien.

- Var det greit å tipse Andresen?

TIPPET: 
Martin Andresen tjente penger på tips fra Olsen om at Sevilla ville tape seriekamp.
Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
TIPPET: Martin Andresen tjente penger på tips fra Olsen om at Sevilla ville tape seriekamp. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix Vis mer

- Det falt meg helt naturlig å fortelle det til ham. Vi var kamerater og tidligere lagkompiser. Jeg fortalte rett og slett hvordan det sto til i klubben. Jeg ser ikke noe ulovlig i det, og Andresen fikk vite hvordan stemningen var i laget, og at vi sannsynligvis kom til å tape kampen, sier Olsen.

Den tidligere Sevilla-proffen og landslagskeeperen har tatt kontakt med Andresen og beklaget at han ble knyttet til gambling i saken som er på trykk i Dagens Næringsliv i dag.

- Jeg ønsket ikke å blande Martin (Andresen) inn i en negativ vinklet sak, og jeg har ringt og beklaget til ham. Jeg så på dette som en morsom og uskyldig historie som ikke handler om kampfiksing. Hvis jeg hadde fått informasjon om at et lag for eksempel manglet sju spillere til en kamp, ville jeg kanskje satt noen hundre kroner på det jeg også, sier Olsen.

Byttet ut i pausa
Kampen mellom Sevilla og Oviedo ble spilt 30. april 2000. Olsen forteller at klubben ønsket å tape kampen - men at han selv ikke klarte å la være å yte hundre prosent. Til slutt sa han fra til treneren.

- Jeg startet kampen, og det var 0-1 til pause. Jeg ønsket ikke å tape kampen, men merket at lagkameratene var umotiverte og brente flere store sjanser. I pausa sa jeg fra at jeg ikke ville spille mer, og jeg ble igjen i garderoben. Tredjekeeperen Jesus ble satt inn, og etter fem minutter hørte jeg «gooool» bli ropt over stadionanlegget. Kort tid etterpå hørte jeg «goool» på nytt, sier Olsen.

Kampen endte 2-3 - og Olsen sier han snakket med daværende landslagssjef Nils Johan Semb før kampen.

- Jeg informerte Semb og sa at «nå kommer jeg til å spille en kamp vi taper», sier Olsen.

- Lokale forhold
Martin Andresen bekrefter historien om at han fikk tips av Olsen i DN i dag.

- Jeg husker ikke hvor mye (penger). Jeg så vel ikke på kampen som fikset, men resultatet som utslag av lokale forhold. Akkurat som når man satte penger på et sluttresultat som begge lag er tjent med, sier Andresen.

- Rivaliseringen (mellom Betis og Sevilla) og situasjonen var noe alle visste om, sier Andresen.

I SPANIA: Frode Olsen spilte i Sevilla fra 2000 til 2002. 
Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
I SPANIA: Frode Olsen spilte i Sevilla fra 2000 til 2002. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer