TILBAKE TIL RØTTENE: I morgen spiller Tonje Nøstvold og Camilla Herrem sin første landskamp i hallen de kjempet for å få slippe til i som unge, lovende spillere i Rogalands-håndballen - store Stavanger Idrettshall. Foto: Kent Skibstad, Scanpix
TILBAKE TIL RØTTENE: I morgen spiller Tonje Nøstvold og Camilla Herrem sin første landskamp i hallen de kjempet for å få slippe til i som unge, lovende spillere i Rogalands-håndballen - store Stavanger Idrettshall. Foto: Kent Skibstad, ScanpixVis mer

- Jeg både gleder og gruer meg

For Herrem og Nøstvold blir helgas kamper noe helt spesielt.


STAVANGER (Dagbladet): I morgen møter håndballjentene Tyskland, som også er første VM-motstander om et par uker. En spennende kamp for hele den norske troppen, selvsagt, men det kribler litt ekstra i kastarmen til de to lokale heltene.

For de to Byåsen-rogalendingene Camilla Herrem (25) og Tonje Nøstvold (26) betyr det nemlig noe ekstra å spille i Stavanger Idrettshall.

- Jeg gleder meg kjempemasse. Jeg gruer meg litt også, men jeg gleder meg mest, sier Nøstvold til Dagbladet.

- Hvorfor gruer du deg?

- Nei, jeg gruer meg kanskje ikke - det er bare litt spesielt å være her. Det er mange år siden jeg har spilt i storhallen, og har mange gode minner herfra.

«Den store banen» De beste minnene ligger langt tilbake i tid, fra da unge, lovende Nøstvold spilte for bydelsklubben Hundvåg nord i Stavanger.

- Jeg har vunnet et par turneringer her i alle fall. Påsketurneringer og sånt. Å få spille på den store banen da du var 13 år, det var ganske stas, sier hun.

For Camilla Herrem, som kommer fra Sola like sørvest for Stavanger, er også Stavanger Idrettshall et sted som bringer gode minner.

- Landslaget har ikke spilt her siden 2002, så det er på tide. Jeg har aldri spilt landskamper her, jeg har bare sett på gutta. Men jeg har spilt her med Sola på håndballgalla. Og så var det skoleturneringer her med Svithun (videregående skole i Stavanger - journ. anm.), sier Herrem.

- Ganske spesielt Både Nøstvold og Herrem ser fram til å se kjentfolk på tribunen i morgen.

- Jeg tror nok store deler av familien kommer og skal se på, det blir hyggelig. Det er sjelden de får se meg spille landskamp live, sier Nøstvold.

- Jeg synes det er ganske annerledes å spille her enn å spille andre steder. Dette er hjemstedet mitt - eller det er Sola - men jeg er jo hjemme på en måte. Og alt er så nært. Du har familien her, du har venner her. Det er her du har vokst opp, spilt kamper i hallen og gått på skole rett ved siden av. Jeg synes det er ganske spesielt. Jeg gleder meg bare til å komme ut på banen i morgen og se alle folkene, for det er alltid stappfullt i disse hallene her, og det er jo knallbra, sier Herrem.

• Hva er klubben i ditt hjerte? Gi din stemme til Hundvåg, Sola eller hvilken som helst idrettsklubb i hele landet. Se boksen rett under denne teksten.

- Jeg både gleder og gruer meg