- Jeg bare «chiller»

Frode Urkedal etter OL-sensasjonen.

TROMSØ (Dagbladet): Frode Urkedal (21) sto for en av norgeshistoriens største sjakkprestasjoner da den ukrainske verdensstjerna Vasilij Ivantsjuk ble slått i går.

Selv om Urkedal er regjerende norgesmester, er ikke 21-åringen rangert høyere enn som landets sjette beste. Derfor må han avfinne seg med å spille på Norges andrelag under OL. Det gjør til gjengjeld oppvisningen mot Ivantsjuk desto større.

- Det er stort. Jeg er fornøyd med å vinne mot Ivantsjuk. Det var veldig interessant. Jeg ble overrasket i åpningen. Han spilte veldig kreativt, men jeg overrasket nok litt jeg også, sier Urkedal til Dagbladet.

Usikker på ambisjonsnivået Mens en spiller som Magnus Carlsen alltid har hatt skyhøye ambisjoner, er Urkedal litt mer usikker på hva ønsker å oppnå innen sjakken.

- Jeg vet ikke helt - spille sjakk og bli stormester. Det er gode muligheter til det i denne turneringen. Så får vi se etter det. Det er så mange muligheter. Under partiet tenkte jeg at det er så mye å lære. Det blir nok det viktigste for meg.

- Hvor mye tid bruker du på sjakk?

- Jeg vet ikke helt. Jeg spiller sjakk når jeg ønsker det. Jeg tar ikke tiden, for å si det sånn, sier Urkedal.

«Chiller» Så lenge det norske førstelaget sliter med å komme skikkelig i gang, er det liten tvil om at Urkedals prestasjon mot Ivantsjuk er Norges mest oppløftende så langt.

Samtidig er det lite som tyder på at unggutten fører treningsdagbok mellom slagene. På spørsmål om hva han gjør når han ikke spiller sjakk, svarer Urkedal følgende:

- Jeg vet ikke helt. «Chiller.» He-he.

SJOKKERTE: Frode Urkedal spiller på Norges nest beste OL-lag. Derfor var overraskelsen stor da 21-åringen vant over den ukrainske stjerna Vasilij Invantsjuk. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet
SJOKKERTE: Frode Urkedal spiller på Norges nest beste OL-lag. Derfor var overraskelsen stor da 21-åringen vant over den ukrainske stjerna Vasilij Invantsjuk. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet Vis mer

- Er du student eller jobber du?

- Jeg studerte et halvt år, men jeg var altfor lat. Jeg skal studere til høsten, i Trondheim. Det blir kjemi. Tror jeg.

• Dagens tredje OL-runde starter klokken 14.00.

Norges førstelag stiller med følgende kvartett mot Montenegro: Magnus Carlsen, Simen Agdestein, Jon Ludvig Hammer og Leif Erlend Johannessen.

Samtidig er det klart at Bosnia venter Urkedal og hans kamerater. Hele oppsettet ser du her.