RESPEKTLØS: Mats Møller Dæhli utfordrer tidligere RBK-spiller Borek Dockal under kveldens landskamp mot Tsjekkia. Foto: Michael Cizek, AFP / NTB Scanpix
RESPEKTLØS: Mats Møller Dæhli utfordrer tidligere RBK-spiller Borek Dockal under kveldens landskamp mot Tsjekkia. Foto: Michael Cizek, AFP / NTB ScanpixVis mer

- Jeg bare har det gøy og koser meg

Mats Møller Dæhli lekte seg mot Tsjekkia.

PRAHA (Dagbladet): Tsjekkia - Norge 2-2.

Mats Møller Dæhli høstet skryt både fra landslagssjefen og lagkameratene etter sin første kamp fra start for a-landslaget. Selv hadde han det himmelsk på Eden Arena - i alle fall til krampa tok ham i begge beina.

- Jeg synes det er utrolig moro å spille for Norge nå. Å få spille fotball, komme inn i mellomromet og skape ting og drible. Jeg bare har det gøy og koser meg, og så fikk jeg være involvert i et mål, noe jeg trenger å bli bedre på, så det var veldig positivt.

19-åringen har nemlig ambisjoner om å være med og skape enda flere mål. Han var tredje sist på ballen foran 1-1-målet. Like etter spilte han fram Tarik Elyounoussi, og bare en god beinparade fra Peter Cech hindret norsk 2-1-ledelse.

- Jeg føler jeg skaper en del sjanser når jeg tør å gå rett på dem. Hvis vi ikke viser dem noen respekt, så kommer de til å rygge og da kan vi skape ting, sier Dæhli til Dagbladet.

Til tider var han meget respektløs og utfordret de tsjekkiske forsvarsspillerne én-mot-én. Og de duellene endte stort sett med norsk seier.

Setter pris på rutinen Lovordene haglet i retning unggutten fra rutinerte lagkamerater i kveld. Selv holder Dæhli beina på bakken, og er like opptatt av å skryte av rutinerte spillere som Brede Hangeland og Morten Gamst Pedersen.

- Det er utrolig positivt å ha Brede, Morten og de mer rutinerte gutta for meg og de andre yngre gutta. Den miksen synes jeg er veldig bra å ha i laget, sier han.

- Hvordan trives du i spillergruppa?

- Jeg har vært med på én samling før, og ble tatt veldig godt mot. Jeg føler meg veldig trygg med gutta. De setter jo noen fantastiske eksempler når det gjelder profesjonalitet. For eksempel Brede, hvor ordentlig han er både på og utenfor banen. Det er godt å ha noen sånne i laget også.

- Spiller samme kamp Men selv om han fylte 19 år på søndag, og spilte sin første kamp fra start i kveld, går Mats Møller Dæhli rundt og klapper, snakker og oppmuntrer lagkameratene som om han var en av de mest drevne av dem alle.

- Jeg har alltid vært sånn, føler jeg. Jeg må være meg selv, ellers klarer jeg ikke å spille som jeg skal. Det er bare en del av spillet mitt, sier unggutten.

Og det faktum at de andre har langt mer fartstid, har egentlig ikke noe å si når kampen er i gang.

- Alle spiller jo samme kamp. Det er sånn jeg ser på det, sier Dæhli.

KRAMPER: Mats Møller Dæhli byttet ut etter drøye 70 minutter med krampe i begge beina. Daniel Braaten overtok. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
KRAMPER: Mats Møller Dæhli byttet ut etter drøye 70 minutter med krampe i begge beina. Daniel Braaten overtok. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer