BLANT PROFFENE: Vegard Breen har tatt profftilværelsen i hjerterota, og sykler som en rutinert herremann allerede i debutsesongen. Nå drømmer 24-åringen om Tour de France. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB Scanpix
BLANT PROFFENE: Vegard Breen har tatt profftilværelsen i hjerterota, og sykler som en rutinert herremann allerede i debutsesongen. Nå drømmer 24-åringen om Tour de France. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB ScanpixVis mer

- Jeg bare koste meg

Vår ferskeste sykkelproff etter hardkjør med stjernene.

(procycling.no). Vegard Breen er inne i sin første sesong som sykkelproff i belgiske Lotto-Belisol. Uten at det ser ut til å prege nervene til 24-åringen. Etter å ha syklet sitt tredje 2HC-ritt (kategorien under Tour de France, Giro d´Italia og Vuelta a Espana), er beskjeden fra nordmannen klar:

- Når hardkjøret blir satt inn, så kobler jeg bare inn cruisekontrollen og koser meg. Det er gøy å sykle for tiden, forteller Breen til procycling.no.

Les også: Breen blomstrer i Lotto-Belisol

Imponerte i Luxembourg  Søndag kjørte Breen siste etappe av Tour de Luxembourg. Firedagersrittet ga nok en gang gode svar på Breens gryende form.

- Jeg viser at jeg henger med i disse løpene. Når det går tungt fra starten har jeg ikke problem med å henge på.

Dermed ble det en flott fjerdeplass på sammenlagtlista i ungdomskonkurransen, samt en 15. plass totalt. Det var best av samtlige på det belgiske storlaget, 22 plasser over nestemann, nemlig superstjernen Jelle Vanendert.

- Det klødde skikkelig i beina også på sistedagen etter å gå i brudd. Jeg forsøkte meg i bunn av en bakke, men fikk ikke luken jeg håpet på. Slike korte bakker er ikke helt min greie, men jeg viser hvertfall at jeg henger med.

Les også: Greipel vant sisteetappen i Luxembourg

Drømmer om Tour de France Neste ritt på programmet for Breen er Sveits Rundt som starter 14. juni. Etapperittet er ved siden av Criterium du Dauphiné oppkjøringsritt til Tour de France.

Les også: Her jubler han for proffkontrakt

Likevel innser Breen at han ikke er aktuell til Lottos tourlag i år.

- De har dedikerte ryttere til de forskjellige oppgavene, og samtlige er utrolig rutinerte på det de gjør.

Men:

- En dag skal jeg sykle Tour de France. Det er det ikke tvil om. Nå gjelder det å fortsette den gode formen jeg har, og overbevise laget om at jeg har noe der å gjøre.

Han ser imidlertid fram til Sveits Rundt, hvor han har tro på egne sjanser.

- Det er enda et nivå opp fra Tour de Luxembourg, så jeg ser veldig fram mot det. Jelle Vanendert skal dit så jeg skal nok kanskje kjøre for ham, ellers så kommer det nok en del slitne ryttere fra Giro d´Italia. Jeg tipper jeg får en litt fri rolle, spår 24-åringen.

I dagene før det smeller igang i Sveits, skal Breen hvile godt og samle krefter mot storrittet.

- Formen er veldig bra nå, så det gjelder å få restituert seg og gi maks i Sveits, avslutter han.