SKRUDD PÅ: Her er Nina Løseth på vei ned til femteplass i slalåmen i Levi i dag. Det var en opptur etter at hun kjørte ut av storslalåmrennet i Sölden for to uker siden.Foto: EPA/MARKKU OJALA/ NTB Scanpix
SKRUDD PÅ: Her er Nina Løseth på vei ned til femteplass i slalåmen i Levi i dag. Det var en opptur etter at hun kjørte ut av storslalåmrennet i Sölden for to uker siden.Foto: EPA/MARKKU OJALA/ NTB ScanpixVis mer

- Jeg begynner å føle meg hjemme her. Det har jeg ikke gjort før

Nina Løseth luktet på pallen i slalåm-åpningen.

(Dagbladet): Nina Løseth tangerte sitt beste resultat fra fjorårssesongen da hun ble nummer fem i slalåmåpningen i finske Levi i dag. Etter løpet var det en strålende glad Løseth som snakket med NRK.

- Jeg følte jeg var veldig på i hele dag, sier Løseth.

Etter en respektabel åttendeplass i førsteomgang fikk hun virkelig fart på skiene i andreomgang, men til slutt ble avstanden til de aller beste for stor.

- Jeg tenker jo litt sånn, søren, jeg hadde mer å gi, men det er godt å starte slalåmsesongen slik. Spesielt etter det som skjedde i Sölden, sier Løseth.

På Rettenbachbreen i den alpine sesongåpningen, kjørte Løseth ut i førsteomgangen. Det var hun ekstremt skuffa over, spesielt siden formen kjentes så bra ut. Revansjen i Levi i dag smakte derfor ekstra godt.

- Jeg kjenner meg litt stolt. Jeg er i godt selskap her, men jeg begynner å føle meg hjemme i toppen. Det har jeg ikke gjort før.

Nina Løseth har aldri vært bedre enn nummer fire i verdenscupen. Åpningsrennet tenner håpet om at hun i løpet av sesongen kan klatre opp på pallen i slalåm, noe hun trodde hun skulle klare etter femteplassen i østerrikske Lienz i fjor vinter.

- Det kan bli en morsom sesong, er alt en smilende Løseth vil si om fortsettelsen.

• Slovenske Tina Maze vant rennet foran svenske Frida Hansdotter og østerrikske Katrin Zettel.