- Jeg behandler Gerrard som datteren min

Benitez\' suksessformel.

(Dagbladet.no): Liverpool vant Champions League i 2005, og etter utklassingen av PSV i Eindhoven tirsdag har laget minst en fot i semifinalen av årets turnering. En av de viktigste årsakene til suksessen er Steven Gerrards formidable innsats. Allikevel skryter manager Rafa Benitez nesten aldri av sin kaptein.

- Jeg vet at Steven noen ganger ønsker at jeg ga mer ros, men jeg vil legge press på ham, sier spanjolen til The People.

- Selvølgelig sier jeg «bra jobba, det var fantastisk» noen ganger, men hvis spillerne har mer å gi må jeg dytte på. Hvis Steven kjenner meg vet han hvorfor jeg gjør det. Jeg tror min måte gjøre ham til en bedre fotballspiller.

Det var i sin egen bok Gerrard klagde på Benitez tøffe linje. 26-åringen fortalte at han til tider ble frustrert, og ønsket at sjefen oftere ga ham et klapp på skulderen. Men Gerrard er ikke den eneste som får den type behandling av Benitez.

- Datteren min får nøyaktig samme behandling. Jeg sier alltid «bra, men du kan gjøre det bedre,» til henne. Det er det samme med Steven, fortsetter den suksessrike manageren.

- Jeg vet at han er en fantastisk fotballspiller, og en kjempefyr. Men han kan bli enda bedre, og det er min plikt overfor Liverpool å få det beste ut av ham.

Og det er nettopp det beste fra Steven Gerrard Liverpool er avhengige av for å nok en gang lykkes i Europas gjeveste turnering. Onsdag skal klubben sikre semifinalebillettene. Og derfra kan alt skje.

TØFF LINJE: Steven Gerrard (t.v.) har vært forbilledlig for Liverpool over lang tid. Allikevel får han sjelden mer enn et «bra jobba» fra manager Rafa Benitez. Foto: Phil Noble/Reuters/Scanpix
TØFF LINJE: Steven Gerrard (t.v.) har vært forbilledlig for Liverpool over lang tid. Allikevel får han sjelden mer enn et «bra jobba» fra manager Rafa Benitez. Foto: Phil Noble/Reuters/Scanpix Vis mer