Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg beit ikke

Erik Mykland gjorde en Tyson i vilt raseri, beit en motstander i øret og ble utvist. Slik lød meldinga fra NTB og greske nyhetsbyråer. Men da Myggen ringte faren sin i Risør, tilbakeviste han alt. - Jeg håper ikke du tror på det du hører. Det var tøft, men jeg beit ikke, sa Myggen til pappa Oddvar Mykland.

Det som er helt sikkert, er at Myggen ble utvist. Tre minutter før slutt, etter enda et basketak med Paniliakos-spilleren Dojas, tiltet det for den lille sørlendingen. Og her får du Erik Myklands versjon av det som skjedde - fortalt til Dagbladet av Oddvar Mykland:

- Bråket mellom Erik og denne Dojas startet for tre uker siden da Panathinaikos spilte fjerde runde i cupen borte mot Paniliakos. I den kampen ble Erik både sparket, slått og bitt - det var tydelig at Dojas hadde fått beskjed om å ta ham. Og slik ble det i denne kampen også. Inntil det sprakk rett før slutt.

Begge ble utvist

- Erik fortalte meg at episoden som endte med at begge spillerne ble utvist rett før slutt, begynte med en corner, fortsetter Oddvar Mykland.

- Panathinaikos ledet 2- 1, ballen ble slått til Erik for at han skulle holde på den og drepe tid, og plutselig var Dojas der og dro ham i bakken etter håret. Erik falt som man gjør der nede. Og da han reiste seg i sinne, tok Dojas tak i hodet hans og ristet det. Da han slapp taket, hylte han at Erik beit ham i øret.

- Hvilket Erik altså benekter?

- Kategorisk, sier Oddvar Mykland. - Ifølge Erik er alt sammen bare skuespill fra Dojas. Og jeg tror ham når han sier at han ikke engang kunne drømt om å bite en motspiller.

Ingen Tyson

- Erik er sjokkert over sammenlikningene som er gjort med Mike Tyson og hans ørebiting på Evander Holyfield.

- Men at han var involvert i stygge episoder står han for?

- Erik sier at han ble sparket, slått og lugget gjennom hele kampen. Og at det sprakk til slutt. Men den påståtte ørebitingen tar han avstand fra, sier Oddvar Mykland.

Motstridende meldinger

I Hellas er det motstridende syn på hva som egentlig skjedde da Myggen og Dojas fløy i synet på hverandre i går ettermiddag. Noen sier at Myggen virkelig satte tennene i Dojas, og at det er det styggeste som har skjedd på en idrettsbane siden 28. juni 1997 da Tyson spiste Holyfield. Andre, derimot, er ikke like sikre. Og hva som er sagt, ikke sagt og gjort krever derfor en oppklaring.

- Hva skulle jeg gjøre, han (Dojas) beit meg jo gjennom hele kampen, skriver avisa Eletherotype og siterer Myggen.

I tillegg forteller de Dagbladet at den norske midtbanespilleren var fornøyd med det han hadde gjort. Og at Myggen skal ha sagt følgende til Dojas:

- Dette bittet skal du huske!

Aldri mer Paniliakos

Avisene Bima og Nea skriver at de aldri har sett maken. I Athlipiki Ecco er man derimot langt mer usikre.

- Erik sa til meg at han var sint og dyttet, sier Eccos fotballskribent, Kostas Gontzos. - Og så sa han at han var glad for at det var siste gang han spilte fotball i denne drittbyen.

- Hva skjedde egentlig da begge ble utvist?

- Dojas dro Mykland etter håret. Deretter ble det slåsskamp.

- Men du var jo der - så du at Erik Mykland beit motspilleren?

- I don't know. Maybe, perhaps - I'm not so sure, sier Kostas Gontzos.

BET MYGGEN? Gresk presse strides: Bet Myggen Paniliakos-spilleren Dojas i øret?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media