Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Jeg beit tenna sammen - og spilte videre»

Slik beskriver Blackburn-spilleren Stig Inge Bjørnebye sin reaksjon da venstrefoten hans «dovnet» bort under trening og kamp.

LONDON (Dagbladet): Det kunne ha kostet ham hans berømte og av motstanderne beryktede venstrebein. I tre uker ignorerte Stig Inge smertene før han gikk til lege: De oppdaget at en av de to hovedarteriene i beinet var fullstendig blokkert, og 33-åringen ble i hui og hast sendt til sykehus hvor han gjennomgikk en fem timer lang komplisert operasjon som reddet beinet hans.

- De sier jeg er heldig som får beholde foten, sier 33-åringen fra sykesenga i Priory Hospital i Birmingham.

- Kan du fortsette å spille fotball?

- Det har jeg ikke tenkt over i det hele tatt. Foreløpig er jeg bare lykkelig over at operasjonen ser ut til å ha gått bra - og så får jeg se hva legene sier, sier Stig Inge på telefon til Dagbladet.

Forfulgt av uhell

Den norske fotballproffen har på tampen av en lang og suksessrik karriere vært forfulgt av uflaks og helt spesielle uhell. På en trening i april i fjor fikk han et brudd i øyeregionen.

I ni måneder trente han knallhardt for å komme tilbake. Og 17. desember gjorde han comeback i en ligacupkamp mot Wigan.

- Men på treningen dagen før merket jeg at noe var galt; jeg mistet følelsen i beinet. Jeg møtte likevel opp, men etter oppvarmingen før kampen var venstrebeinet blitt helt hvitt og dovnet bort igjen, forteller Stig Inge.

Med et «sovende venstrebein» fullførte han nesten hele kampen. - Jeg ville ikke på skadelista igjen. Og beit tenna sammen, selv om venstrebeinet ble verre og verre.

Til slutt dovnet beinet bort og ble helt hvitt selv uten at han trente.

Fra sykesenga sier han nå at han tiet og ignorerte smertene altfor lenge. I tre uker - til forrige uke - gikk han med smertene før han sa fra til klubblegen.

«Skremt»

- Da gikk det fort. Jeg ble testet en rekke ganger og da legene på fredag pumpet kontrastveske inn i lysken merket jeg at de ble urolige: De hadde oppdaget hva som feilte meg.

Dagen etter ble han sendt til Priory Hospital i Birmingham hvor de har spisskompetanse på området. Og lørdag ble han operert i fem timer i den ene av de to hovedarteriene i venstrefoten. Legene måtte hente en blodåre fra den venstre underarmen for å lage en såkalt bypass rundt det blokkerte området.

- Hittil har jeg tatt skader som en del av gamet. Slik var det faktisk også med øyeskaden i fjor. Den skremte meg ikke på langt nær så mye som dette har gjort, sier Bjørnebye.

OPERERT: Stig Inge Bjørnebye måtte gjennom en fem timer lang oprasjon lørdag kveld. Karrieren kan være i fare. - Foreløpig er jeg bare lykkelig over at operasjonen ser ut til å ha gått bra - og så får jeg se hva legene sier, forteller Blackburn-spilleren. Her fra et intervju før jul.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling