- Jeg beklager at jeg snakker engelsk

Ståle Solbakken presenteres i Köln.

GLAD: Ståle Solbakken ble overrasket av Köln-supportere etter gårsdagens FC København-kamp. Her poserer han med klubblogoen til sin nye klubb. Foto: AFP PHOTO/ CLAUS FISKER/Scanpix
GLAD: Ståle Solbakken ble overrasket av Köln-supportere etter gårsdagens FC København-kamp. Her poserer han med klubblogoen til sin nye klubb. Foto: AFP PHOTO/ CLAUS FISKER/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KÖLN / OSLO (Dagbladet): Ståle Solbakken ble presentert som ny Köln-trener for det tyske publikummet i dag.

På pressekonferansen forsøkte hedmarkingen seg med skoletysken sin og lovet å gjøre seg forstått på tysk når han blir trener i klubben, før han slo over til engelsk.

- Det er enklere å gjøre meg forstått på engelsk, men jeg lover å lære meg tysk. Jeg beklager at jeg snakker engelsk i dag, sa Solbakken til over 100 frammøtte pressefolk.

Solbakken forsikret tyskerne om at han kan lese tyske aviser og forstår tysk tale ganske godt.

Solbakken skulle egentlig bli norsk landslagssjef fra 2012, men takket som kjent nei til den jobben for å ta over «middelhavsfareren» Köln.

- Jeg gleder meg til å jobbe i en liga med så mange tilskuere og som er så jevn. Köln har stolte tradisjoner og et stort potensiale.

- Jeg er stolt over å være trener i Köln.

Solbakken innrømmet at han ikke kjenner spillerstallen til Köln i detalj, men at han naturligvis vet hvem Lukas Podolski er. Han vil bruke de neste 1-2 månedene til å lære seg språket og bli kjent med spillerstallen.

Rett etter pressekonferansen gikk han i møte med sportsdirektøren i klubben.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer