Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg beklager, men det finnes viktigere ting i livet mitt

I kveld er Vilanova sjef mot Mourinho for første gang.

NYTT MØTE I KVELD: Tito Vilanova (delvis skjult til høyre) ble verdenskjent da Jose Mourinho stakk fingeren i øyet på den daværende assistenttreneren til Barcelona under fjorårets supercupfinale. I kveld er Vilanova og Mourinho sjefer for hvert sitt lag. Foto: Canal+
NYTT MØTE I KVELD: Tito Vilanova (delvis skjult til høyre) ble verdenskjent da Jose Mourinho stakk fingeren i øyet på den daværende assistenttreneren til Barcelona under fjorårets supercupfinale. I kveld er Vilanova og Mourinho sjefer for hvert sitt lag. Foto: Canal+ Vis mer


(Dagbladet): Han har tatt over et av fotballhistoriens mest spektakulære stjernegallerier. Samtidig er de i angrepsposisjon etter at erkerivalen Real Madrid vant ligaen i fjor.

Man skulle tro Tito Vilanova var litt på tuppa foran kveldens spanske supercupfinale - Supercopa de España - mot nettopp Real Madrid.

Men Vilanova følger i fotsporene til forgjengeren Pep Guardiola, og virker nesten irriterende rolig. Han forstår selv at det er på plass å beklage.

- For meg personlig avhenger ikke alt av utfallet av denne kampen. Jeg liker å tilnærme meg dette yrket med ro. Jeg beklager, men det finnes viktigere ting i livet mitt, sa Vilanova på en pressekonferanse i går ifølge Reuters.

Samtidig er han selvsagt klar over betydningen av møtet mellom de to superlagene.

- Jeg vet at det er viktig, men jeg kunne ikke gjøre jobben min skikkelig om jeg bekymret meg for at verden ville rase sammen over meg om vi taper.

Fingeren i øyet Vilanova har vært Guardiolas assistent gjennom de suksessrike årene i Barcelona. Han overtok da suksesstreneren trakk seg i vår. Men Vilanovas første steg ut fra Guardiolas skygge og ut i berømmelsen kan han takke kveldens rival for.

Vilanova ble kjent som «mannen Jose Mourinho stakk fingeren i øyet på». Det skjedde nettopp under andre kamp i fjorårets supercupfinale, mens flere spillere kranglet ute på banen etter at real Madrid-back Marcelo klippet ned Barca-debutant Cesc Fabregas.

STOR RO: Tito Vilanova sier han vil tilnærme seg rollen som hovedtrener med stor ro, og beklager å måtte si at det finnes viktigere ting i livet hans enn kveldens kamp mot Real Madrid. Foto: MANU FERNANDEZ / AP / NTB SCANPIX
STOR RO: Tito Vilanova sier han vil tilnærme seg rollen som hovedtrener med stor ro, og beklager å måtte si at det finnes viktigere ting i livet hans enn kveldens kamp mot Real Madrid. Foto: MANU FERNANDEZ / AP / NTB SCANPIX Vis mer

Vilanova svarte med å slå Mourinho i ryggen da portugiseren gikk vekk fra ham. Mourinho fikk to kampers karantene, Vilanova én. De skulle egentlig sonet under årets supercup-kamper.

- Forsiden av Marca har vært fylt i uker og måneder med et blikk mot dette supercup-oppgjøret der de møtes som hovedtrenere som første gang. Begge to var jo egentlig suspendert etter det som skjedde i fjor, men fotballpresidenten ble så glad da Spania vant EM at alle suspensjoner fra forrige sesong ble slettet, sier La Liga-ekspert Petter Veland i Canal+ til Dagbladet.

Mourinho innrømmet feil Jose Mourinho la en demper på spenningen foran sesongen ved å innrømme at det var feil av ham å gjøre det.

- Jeg skulle selvsagt ikke gjort det jeg gjorde, så klart ikke, sa Mourinho i et intervju med amerikanske Fox Sports da Real Madrid var på USA-turné tidligere denne måneden.

- Men jeg er ikke en idiot som gjør noe uten at det er en historie bak som førte til at jeg mistet kontrollen litt, passet han på å legge til.

Mourinho fortalte også at de to hadde møttes og hilst på hverandre flere ganger siden, og at de var ferdige med saken.

Om tonen mellom trenerne er aldri så god før kveldens kamp, er forventningene skyhøye. De to erkerivalene har dominert spansk fotball fullstendig de siste årene, og også vært helt i toppsjiktet i europeisk fotball.

- Det psykologiske viktigst I kveld handler det kanskje ikke så mye om å vinne supercupen som å kjenne på styrkeforholdet mellom årets utgave av de to gigantene.

- Supercopa har nok mer å si psykologisk enn det troféet det står om. Supercupen i Spania har vel omtrent samme status som Community Shield har i England, den kommer kanskje enda lengre ned på rangstigen. Det spesielle i år - som i fjor - er at det er Real Madrid mot Barcelona. El Clasico er mye større enn Supercopa, sier Veland.

OFRER GJERNE SUPERCUPEN: Jose Mourinho, her under gårsdagens Real Madrid-trening, sier han gjerne taper supercupfinalen mot Barcelona dersom det er en motivasjon for å vinne ligaen som i fjor. Foto: CHEMA MOYA / EPA / NTB SCANPIX
OFRER GJERNE SUPERCUPEN: Jose Mourinho, her under gårsdagens Real Madrid-trening, sier han gjerne taper supercupfinalen mot Barcelona dersom det er en motivasjon for å vinne ligaen som i fjor. Foto: CHEMA MOYA / EPA / NTB SCANPIX Vis mer

Mourinho omtaler de to supercup-kampene som de minst viktige møtene mellom klubbene i sesongen som akkurat er i gang.

- Jeg tror det er en kamp som vil ha liten effekt, og om jeg kunne velge ville jeg valgt det som skjedde i fjor, da vi tapte supercupen og vant ligaen. Hvis tap er en motivasjon for å vinne ligaen, ville jeg gitt fra meg supercupen her og nå, sa han i går ifølge Reuters.

Begge trenere er altså opptatt av å snakke om hvor lite viktig sesongens første El Clasico er. Det kan komme til å smelle klokka 22.30 i kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media