Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg beklager på det sterkeste oppførselen min

NFF vil ikke utestenge Jarstein.

BLE SINT: Rune Jarstein ba NTB Scanpix' fotograf om ikke å fotografere ham, og truet med å banke opp fotografen etter at han forlot Hotel Bristol, der landslaget overnattet etter gårsdagens 2-1-seier mot Slovenia. Foto: THOMAS WINJE ØIJORD / NTB SCANPIX
BLE SINT: Rune Jarstein ba NTB Scanpix' fotograf om ikke å fotografere ham, og truet med å banke opp fotografen etter at han forlot Hotel Bristol, der landslaget overnattet etter gårsdagens 2-1-seier mot Slovenia. Foto: THOMAS WINJE ØIJORD / NTB SCANPIX Vis mer


(Dagbladet): Rune Almenning Jarstein truet med å «slå ned» en pressefotograf dersom han tok bilder av ham i det han forlot Hotel Bristol, der landslaget overnattet etter seieren mot Slovenia i går.

Nå forklarer han via en pressemelding fra NFF det som skjedde.

- Jeg ønsket ikke å bli intervjuet eller bli tatt bilde av og ga klart uttrykk for det. Da jeg likevel ble fotografert, ble jeg kraftig provosert og sa klart i fra. Jeg beklager at mine utsagn ble oppfattet som reelle trusler, og jeg beklager på det sterkeste oppførselen min. Slikt skal selvsagt ikke skje, sier Rune Almenning Jarstein til fotball.no.

- Skulle håndtert det bedre Han beklager også at han avbrøt TV 2-intervjuet etter kampslutt i går.

- Vi hadde akkurat vunnet den første VM-kvalifiseringskampen på hjemmebane på overtid, og jeg følte fokuset i intervjuet ble feil. Jeg må likevel være profesjonell å tåle kritiske spørsmål. Dette skulle jeg håndtert på en bedre måte i går. Jeg har ringt TV 2s fotballsjef for å beklage i formiddag, sier Jarstein.

Generalsekretæren Kjetil Siem i NFF reiste direkte til Gardermoen da han ble informert om episoden, men rakk ikke å treffe Jarstein før flyet mot Stavanger lettet i formiddag. Han har imidlertid fått Jarsteins reaksjon av andre i forbundet.

- Rune legger seg flat og ber om unnskyldning. NFF ønsker ikke slike episoder, han var ikke noe godt forbilde som landslagsspiller her.

Blir ikke utestengt Siem sier at han forstår at Jarstein er oppgitt at det er mer spørsmål om baklengsmålet enn om Norges tre poeng i går.

- Det er positivt at Rune beklager, og det går ikke an å bortforklare det han gjorde. Men han var ikke glad for snakket gikk om en potensiell keepertabbe, og ikke at de vant kampen.

- Han utestenges ikke fra landslaget?

- Det viktiste for oss er at Rune innser feilsteget sitt og ber om unnskyldning. Nå retter vi blikket framover. Med mindre han er skadd eller Drillo ikke finner han sportslig verdig, så er Rune med i troppen til Sveits og Kypros. Dette er ikke noe som rokker ved det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media