Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Michaels Schumachers helsetilstand

- Jeg besøker Michael Schumacher jevnlig

Formel 1-legendens kompis Luca Badoer forteller at han besøker tyskeren titt og ofte.

KAMERATER: Michael Schumacher skadet seg alvorlig i en skiulykke i 2013. Én av få som får besøke ham, er kompisen Luca Badoer (til venstre). Foto: AP Photo/Alberto Pellaschiar)
KAMERATER: Michael Schumacher skadet seg alvorlig i en skiulykke i 2013. Én av få som får besøke ham, er kompisen Luca Badoer (til venstre). Foto: AP Photo/Alberto Pellaschiar) Vis mer

(Dagbladet): 29. desember 2013 var Formel 1-legenden Michael Schumacher ute og kjørte på ski. Da han kjørte «offpiste» i de franske alper, falt 49-åringen og slo hodet alvorlig i en stein.

Han ble kjørt til sykehuset i Grenoble i Frankrike, der han en stund kjempet for livet. Han ble senere holdt i kunstig koma. Ni måneder senere ble Schumacher skrevet ut fra sykehuset, men behandlingen fortsatte. Tyskerens manager uttalte den gang at han sto foran «en lang og tøff kamp».

Tilbakeholdne

Familien har vært svært tilbakeholdne med informasjon. Schumachers tidligere manager, Willi Weber, har fortalt at han har prøvd å komme i kontakt med tyskeren, men at «Schumi» sin kone, Corinna, har nektet ham.

Også Schumachers tidligere lagkamerat Rubens Barrichello har forsøkt å treffe Schumacher. Da fikk han følgende svar: «Det har ikke noe for seg, verken for deg eller Michael».

SKADET SEG: Det er snart fire og et halvt år siden Michael Schumacher skadet seg alvorlig i en skiulykke. Foto: REUTERS/Denis Balibouse
SKADET SEG: Det er snart fire og et halvt år siden Michael Schumacher skadet seg alvorlig i en skiulykke. Foto: REUTERS/Denis Balibouse Vis mer

Nå letter Schumachers kompis Luca Badoer på sløret. Ifølge Diario del Web drar Badoer titt og ofte på besøk til Schumacher.

Schumacher befinner seg i skrivende stund på rehabilitering i familiens hus, som ligger i den sveitsiske byen Gland.

- Vil holde det privat

- Jeg treffer han jevnlig. Men familien vil holde det privat, og jeg respekterer deres ønske. De gjør det for Michaels beste, sier Badoer.

Badoer er tidligere Formel 1-fører og Ferraris forrige testfører.

- Jeg vil egentlig ikke prate om dette da jeg aldri har snakket om det tidligere. Familien vil heller ikke at jeg skal prate om det. Det er bare noen få personer som får treffe Michael, og de får tillatelse av Corinna. Vi respekterer familiens ønsker, og det er ingen kontroverser knyttet til det, sier Badoer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media