«Jeg bestemmer hva Se og Hør skal bruke fra bryllupet.»

For å ha full kontroll på mediedekningen av sin egen bryllupsfest lar John Arne Riise en journalistvenn i Se og Hør besørge jobben. Før bladet kommer på gata skal han imidlertid godkjenne alt.

HERAKLON (Dagbladet):

For en drøy uke siden fortalte Se og Hør oss at John Arne Riise (22) gifter seg 14. juni med sin kjære Guri Havnevik. Selvfølgelig er det ukebladet som betaler bryllupet. Men det ingen vet er at Liverpool-spilleren blir noe mer enn bare ektemann denne lørdagen i juni. Han blir redaktør også.

- Det er flere grunner til at jeg sa ja til Se og Hør, sier John Arne Riise midt i et kortlag med Steffen Iversen på vei til Kreta. Sjølsagt har han overtaket her også. For stryker du vekk noen få litt fotballtraurige uker fra guttens 18 måneder lange karriere på Anfield - han har spilt samtlige PL-kamper så nær som den mot Newcastle nå sist - så havner du i den flytsonen alle fotballspillere drømmer om.

Den som handler om medgang, noen vanvittige scoringer, mer medgang, flere mål og enda mer medgang.

Både på fotballbanen og privat.

Populariteten til John Arne Riise har vokst enormt det siste halvannet året. Så mye at Se og Hør satt en egen mann på kjendistilfellet på Liverpools venstreback. Og i dag bor ukebladets journalist hjemme hos den blivende familien Riise når Se og Hør skal krydre sine sider med det siste om den norske superstjerna i Liverpool.

Klart det blir bryllup av sånt.

- Journalisten er blitt en god kompis som jeg har et godt forhold til, forklarer John Arne Riise.

- Og da Se og Hør hadde lyst til å ha bryllupet sa jeg ja fordi jeg liker det de har skrevet om meg til nå. Men det er ikke de som bestemmer hvordan det hele skal arrangeres - det bestemmer jeg.

- Eller for være litt mer presis - det er dama mi som bestemmer.

I tillegg til å være en grei og lojal venn hadde John Arne Riise også en gjestebeskyttende plan i bakhodet da han inngikk avtalen om bryllupet. Det kan jo hende det dukker opp både den ene og den andre fotballkjendisen med ønske om en fest godt beskytet av brudgommens uttalte redaktør-for-en-dag-ansvar. Men mediakrangel på kirketrappa, eller inne i kirken for den sakens skyld - som vi har opplevd noen ganger før, «hei, dette har vi betalt for - her kan ingen andre enn våre folk ta bilder» - kommer ikke på tale.

Ifølge John Arne.

- Jeg kan ikke stenge av kirken, sier han. - Jeg kan heller ikke nekte noen å ta bilder av oss utenfor kirken. Men festen blir stengt - den er privat. Der blir det bare adgang for Se og Hør.

- Hvilken sum snakker vi om?

- Ingen kommentar. Vi var ikke ute etter å få noen til å betale bryllupet vårt. Men de gjør det uten at det betyr noe. På den dagen der er det andre ting som er viktigere.

Kommer en Michael Owen, en Emile Heskey eller hvem det måtte være av Liverpools stjernespillere til Aalesund - hele hurven med manager Gerard Houllier i spissen er jo invitert - vil de sikkert sette pris på venstreback-redaktørens mediagrep. John Arne forklarer:

- Det kan jo hende at det er noen som har lyst på en fest. Det er jo tross alt midt i ferien vår. Og da er det jo greit for dem at det ikke flyr fotografer omkring og tar bilder. Det er ikke sånn det skal være.

- Men bilder blir jo tatt?

- Ja, men det er jeg som bestemmer hva de skal skrive og hvilke bilder de bruker fra bryllupsfesten.

Andre bilder av John Arne Riise - de du ser ukentlig - har han ingen kontroll på. Men det er stort sett fest det også. Fotballfest. For etter en enorm debutsesong i Liverpool har han ikke fått den nedturen og slitasjen veldig mange får etter et jubel-år.

Bortsett fra noen få uker ute av taktene har han om mulig blitt enda bedre.

- Det handler om veldig mye, sier han. - Jeg er blitt vant med den engelske stilen, jeg makter tempoet og jeg løper og vil veldig mye. Og i tillegg har jeg vært skadefri og sluppet unna suspensjoner. Ja, jeg føler at jeg har gjort det veldig bra denne sesongen også.

Målet som førte ham opp ved siden av Ole Gunnar Solskjær på den norske toppscorerlista i den engelske ligaen sist helg er blitt lovprist. Sjøl fikk John Arne Riise nærmest sjokk da han så det i opptak.

- Jeg spurte meg sjøl hva jeg gjorde akkurat der akkurat da - midt inne i Middlesbroughs straffefelt. Jeg er jo venstreback.

Men:

- Det er bare sånn jeg er. Det har med stilen min å gjøre. Og jeg får lov til det i Liverpool - jeg får lov til å ta offensive sjanser når jeg føler det er riktig. Du kan godt si at jeg spiller mitt eget spill i lagets spill.

John Arne Riise har tre mål på 20 landskamper for Norge. Han har mange fler - både kamper og scoringer - i skoa. Og som kantspiller på landslaget er veien fram kortere. Mens skuddviljen alltid er massiv.

- Det er viktig for meg å ta dødballer også, sier han. - Mye av den oppmerksomheten jeg har fått i England i det siste skyldes at jeg er blitt bedre på det.

- Og målet?

- Det holder ikke å prestere godt i fem av ti kamper - du må gjøre det i åtte av ti. Minst. Klarer jeg det vil jeg være fornøyd, sier John Arne Riise.

OVERTAK: John Arne Riise midt i et kortlag med Steffen Iversen på vei til Kreta. Sjølsagt har han overtaket her også. Gutten fra Liverpool er rett og slett i flytsonen for tida.