Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ble anmeldt for dobbeltvoldtekt

Ble anmeldt for nachspielvoldtekt etter idrettsturnering.

VAR ANMELDT FOR VOLDTEKT: Raymond Kvisvik måtte sykemeldes etter hendelsen, som gikk svært tungt inn på både ham selv og familien. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
VAR ANMELDT FOR VOLDTEKT: Raymond Kvisvik måtte sykemeldes etter hendelsen, som gikk svært tungt inn på både ham selv og familien. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer

||| (Dagbladet): I desember 2007 ble en kjent fotballspiller anmeldt for dobbeltvoldtekt etter et nachspiel.

Den kjente fotballspilleren var Raymond Kvisvik (34).

Han forteller i sin selvbiografi, som ble sendt ut til forhandlerne denne uka, at han ble oppringt av en VG-journalist på kvelden den 18. desember.

- Har du en kommentar til at du er anmeldt for voldtekt, kanskje dobbeltvoldtekt, spurte journalisten.

- Jeg trenger ikke voldta noen, og har ikke voldtatt noen i helga. Dette er sjokkererende grove påstander, sa Kvisvik til VG.

Anmeldelsen kom etter et nachspiel som hadde funnet sted i forbindelse med et idrettsarrangement.

Sammen med andre medlemmer av idrettslaget de to var en del av, hadde Kvisvik og vennen ifølge boka hatt et nachspiel på hotellrommet de to leide. To kvinnelige studenter ankom litt utpå kvelden, og ble med på festen.

Sovna i en stol
Da resten av gjestene var gått, hadde de to jentene sovnet, heter det i selvbiografien.

- Den ene sovna i en stol, den andre la seg i senga på rommet vårt. Vi fikk ikke liv i henne, og det var uaktuelt å kaste henne ut fra hotellet, skriver Kvisvik.

- Vi var fulle og jeg hadde ikke tenkt å legge meg på gulvet på hotellrommet jeg hadde betalt for. Det skjedde absolutt ingenting, og da jentene våknet dagen derpå, fikk de med seg alt vi hadde igjen av frukt, snacks og drikkevarer. Det var jul, god stemning og de takket for seg, heter det i boka.

- Før julaften visste mange at jeg var anmeldt for dobbeltvoldtekt.

Ville blåse navna
Kvisvik måtte gjennom politiavhør, og avla DNA-prøve. Han ble svært sterkt preget av opplevelsen, og måtte sykemeldes.

Fredrikstads klubblege beskrev Kvisvik som psykisk nedbrutt, ifølge boka, og skrev ut en to ukers sykemelding.

- Jeg skulle gjerne ha blåst navna på de jentene som anmeldte oss, de kunne ha ødelagt livet mitt, sier Raymond Kvisvik i selvbiografien.

Kvisvik forteller i boka at han ble helt tatt på senga da han fikk spørsmålet fra VG-journalisten. Han hadde nemlig ikke hørt om anmeldelsen før, og var ikke blitt oppringt av politiet om saken. Men journalisten visste altså om det.

Mordere og pedofile
Forklaringen var at den erfarne politimannen som i mars i år ble fradømt retten til å jobbe som politimann etter å ha lekket informasjon om både Søndre Land-saken, Lommemannen og Veronica Orderud, også hadde lekket til media om Raymond Kvisvik.

Kvisvik, som aldri ble omtalt med navn i forbindelse med voldtektssaken, forteller at medieomtalen og gikk svært hardt inn på ham.

- I saken i Dagbladet (en artikkel om politilekkasjene, journ. anm.) ble jeg omtalt sammen med mordere og pedofile. Klart folk begynte å lure på hva jeg egentlig drev på med, uttaler Kvisvik i boka.

Advokat Hilde Jæger, som representerte Kvisvik, sier i boka:

- Det virket på meg som om dette var det som i England kalles kiss and tell, der jenter går bevisst etter kjente mennesker og forteller om det i avisen etterpå mot betaling.


- Hevder du da at disse to kvinnene anmeldte Kvisvik for å få betaling fra mediene?

- Nei, det gjør jeg ikke. Men for meg virket det som om de visste hvem han var, sier Jæger til Dagbladet
Hun forteller at Kvisvik var i politiavhør uten advokat og avga frivillig DNA-prøve.

I sjokk
- Han kom til meg og var helt sjokkert over anmeldelsen. Han skjønte ikke hva dette dreide seg om. Han framstod som meget troverdig. Saken ødela hele jula, og mediedekningen var en kjempebelastning, sier Jæger til Dagbladet.

- Han ble aldri nevnt med navn i artiklene?

- Nei. Men pressedekningen var en belastning, selv om han var anonym. Han var redd for at navnet hans skulle komme ut i mediene. Jeg ba også politiet om å være varsomme med å fortelle hvor den anmeldte bodde i landet, sier Jæger.

Saken ble henlagt 2. april 2008 etter bevisets stilling. Jæger forteller at hun bistod Kvisvik i en sak som gjelder erstatning for uberettiget straffeforfølging.

- Han fikk ikke medhold i dette. Saken er nå et avsluttet kapittel, sier Jæger.

Det aktuelle politidistriktet kunne ikke kommentere saken overfor Dagbladet i dag.

AVSLØRER ALT: Raymond Kvisvik snakker åpent i sin selvbiografi. Omslagsfoto: Agnete Brun
AVSLØRER ALT: Raymond Kvisvik snakker åpent i sin selvbiografi. Omslagsfoto: Agnete Brun Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media