- Jeg ble både kokt og gratinert

Niklas Dyrhaug.

BLE TAUET: Martin Johnsrud Sundby dro omtrent fra start til mål på femmila i Holmenkollen i dag. Niklas Dyrhaug (nr. 3) var den eneste som nesten klarte å følge suverene Martin til mål. Foto: NTB Scanpix
BLE TAUET: Martin Johnsrud Sundby dro omtrent fra start til mål på femmila i Holmenkollen i dag. Niklas Dyrhaug (nr. 3) var den eneste som nesten klarte å følge suverene Martin til mål. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Niklas Dyrhaug gikk kanskje sitt livs skirenn. Andreplassen på femmila i Kollen smakte som en seier. Fordi det bare var Martin Johnsrud Sundby som klarte å slå ham. Og det med kun 18 sekunder.

En kjempeprestasjon, ettersom Martin Johnsrud Sundby brukte sin etterhvert velkjente taktikk på fellesstarter: Gå styggfort fra start, og aldri slakke av på tempoet.

- Martin opererer i en egen liga. Han er best, så enkelt er det, sier Niklas til Dagbladet etter å ha kommet sånn noen lunde til hektene igjen.

Det tok litt tid, for sjelden - om noen gang - har han vært mer sliten.

- Jeg ble både kokt og gratinert av Martin uti der. Allerede på den første runden begynte jeg å kjenne det. Jeg måtte tette ei luke som jeg syntes var litt farlig. Dæven, det kostet.

Men deretter var han mer eller mindre limt på Martin Johnsrud Sundbys rygg. Etter 35 kilometer var det bare de to igjen. Martin først, med Niklas i hæla.

En gang prøvde Martin å vinke Niklas fram for å gjøre litt av drajobben.

- Da måtte jeg bare riste på hodet. Det var ikke aktuelt. Jeg var altfor sliten, sier Niklas Dyrhaug.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer