KJÆRESTER: Begge er store skistjerner, men Emil Jönsson og Anna Haag får ulike tilbakemeldinger fra publikum. Her fra OL i Vancouver i 2010. Foto: NTB Scanpix
KJÆRESTER: Begge er store skistjerner, men Emil Jönsson og Anna Haag får ulike tilbakemeldinger fra publikum. Her fra OL i Vancouver i 2010. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg ble bedt om å slutte fordi jeg er en skam for Sverige

Anna Haag får helt andre tilbakemeldinger enn kjæresten Emil Jönsson.

(Dagbladet): Anna Haag og Emil Jönsson er to av Sveriges største langrennsstjerner. Likevel merker paret at de får ulike tilbakemeldinger fra publikum.

- Vi har fått både det ene og det andre. Jeg fikk brev i vinter med spørsmål om hvorfor jeg holdt på, at jeg burde legge opp og at jeg er en skam for Sverige, forteller Anna Haag på tv-programmet "Efter tio" på svensk tv4.

- Jeg lurer på hvem det er som sender sånn?

Forskjellsbehandling I programmet snakker samboerne om at de tror publikum behandler kvinner og menn forskjellig.

- Det er stor forskjell på hvordan de behandler kvinner og menn. Vi har jo gjort oss tilgjengelige, men som jente får jeg ofte tilbakemelding som: «stakkars lille jente, hvorfor driver du med dette», etterfulgt av et klapp på hodet sier Haag.

- Det virker som at mange tror de kan påvirke en jente mer, sier Jönsson.

Haag tror internett og sosiale medier kan påvirke folk mer til å si hva de mener.

- Det de ikke tør å si til oss, det skriver de i stedet.

Nervøs av å se samboeren De to skistjernene bor sammen, reiser sammen, trener sammen, og konkurrerer på de samme stedene.

- Vi gjør det meste sammen, men når vi er med landslaget prøver jeg å være mye med jentene, og Emil er med guttene, så er vi sammen når vi kommer hjem, sier Haag.

De følger nøye med på hvordan den andre gjør det under konkurranser, og hjelper hverandre med nerver før konkurranser.

- Det er nesten verst å se på når Anna går. Når jeg skal gå selv vet jeg jo at jeg kan styre nervene, men jeg blir mer nervøs når det er Anna sin tur, for da får jeg ikke gjort noe, sier Jönsson.

- Men det som gleder meg aller mest er når hun gjør det bra.