Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ble behandlet rasistisk i Nybergsund

Kim Ojo langer ut mot gamleklubben Nybergsund etter nok en storkamp for Brann. Nybergsund kjenner seg overhodet ikke igjen i kritikken.

STRÅLENDE: Kim Ojo nyter stor suksess, men blir sint når gamleklubben Nybergsund nevnes. Hvorfor vet ingen i Nybergsund. Foto: BENJAMIN A. WARD/DAGBLADET
STRÅLENDE: Kim Ojo nyter stor suksess, men blir sint når gamleklubben Nybergsund nevnes. Hvorfor vet ingen i Nybergsund. Foto: BENJAMIN A. WARD/DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): Kim Ojo står med to mål og to målgivende etter sine to første tippeligakamper i Brann. Den suksessen overrasker ingen i Nybergsund, der han var i tre år før han gikk gratis til bergenserne før årets sesong.

Det som imidlertid overrasker er Ojos utbrudd mot Nybergsund etter kveldens kamp mot Lillestrøm. I et intervju med TV2 etter kampen, uttrykte Ojo sinne da Nybergsund ble nevnt og nektet tilslutt å snakke om gamleklubben.

Etter å ha takket Jesus for suksessen, sa han følgende:

- Akkurat nå tenker jeg ikke på Nybergsund. Jeg blir sint og jeg orker ikke å snakke om dem.

I et seinere intervju med TV2 utdyper han kritikken og kaller Ola Brenden en rasist:

- Hver gang Brenden skjelte ut noen på treningsfeltet, så var det meg. De hvite spillerne fikk aldri gjennomgå. Jeg ble behandlet rasistisk, sier Ojo til TV2.

Avvsier rasismeanklage Nybergsund-trener Ola Brenden forstår ikke anklagene fra Ojo.

- Vi kjenner oss ikke igjen. Vi blir veldig triste. I fjor hadde vi folk fra elleve nasjoner og opptrådte som et lag. Noe mer er det ikke å kommentere, sier han til TV 2 Sporten.

Dagbladet snakket med Brenden før rasismebeskyldningene ble kjent, da uttrykte han overraskelse over Ojos uttalelser om at han ble sint når Nybergsund blir nevnt. Dagbladet lyktes ikke å komme i kontakt med Brenden for kommentar angående beskyldningene om at han skal ha behandlet Ojo rasistisk i de tre årene han var i Nybergsund.

Helge Haugen, daglig leder i Nybergsund, ønsker ikke å kommentere anklagene før han har fått snakket med Brenden.

- Vi vet ikke hva Ojo mener. For alle i Nybergsund er det veldig leit, vi blir triste, sier Brenden til Dagbladet.

Brenden forteller at de la forholdene godt til rette for Ojo de tre årene han var i klubben.

- Vi ga ham privatlærer i norsk, involverte ham i julefeiring og konfirmasjon. Folk i klubben har nærmest fungert som mor for ham. Vi synes det er veldig leit, hvis han mener han ikke har hatt det bra.

- Satt ut Ojo sier også at han ble bedt om å roe ned snakket om Jesus.

- Ingen sier til meg at jeg ikke kan snakke om Jesus Kristus, jeg ba Brenden om å holde kjeft, sier Ojo til TV2.

Nybergsund-trener Brenden avviser også dette.

- Vi respekterer selvfølgelig alles tro. Vi prøvde å legge til rette for ham også med det som har med tro å gjøre. Familien min hadde ham for eksempel med i kirka.

- Jeg blir helt satt ut og blir lei meg, sier Brenden.

Unner Ojo suksessen - Hvordan var forholdet ditt til Ojo da han var spiller i Nybergsund?

- Vi hadde et bra spiller-trener-forhold. Det kan hende han har en annen oppfattning, men han signaliserte i hvert fall aldri det.

Brenden gleder seg over suksessen Ojo nå nyter i Brann, og håper han får oppfylt den storre drømmen: Å komme ut i Europa.

- Vi synes det er stas at han gjør det bra i Brann. Vi ønsker ham all mulig suksess og at han når målet sitt om å spille i Inter en dag, sier Brenden.

Kim Ojo gikk gratis fra Nybergsund til Brann. Klubben fikk kun utdanningskompensasjon for spilleren som nå tar Tippeligaen med storm.

LEI SEG: Nybergsund-trener Ola Brenden blir lei seg og overrasket over Ojos uttalelser i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
LEI SEG: Nybergsund-trener Ola Brenden blir lei seg og overrasket over Ojos uttalelser i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media