<strong>SMERTE:</strong> Tidligere Bodø/Glimt-spiller Daniel Stensland fikk seg en overraskelse da han så trebiten som hadde løsnet fra parketten og rammet ham i beinet. Foto: NTB Scanpix / Privat
SMERTE: Tidligere Bodø/Glimt-spiller Daniel Stensland fikk seg en overraskelse da han så trebiten som hadde løsnet fra parketten og rammet ham i beinet. Foto: NTB Scanpix / Privat Vis mer

- Jeg ble dårlig da jeg så trebiten

Daniel Stensland kjente et stikk etter en takling og trodde han hadde fått strekk. Det hadde han ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skader er ikke uvanlig innen futsal heller, men som oftest går tankene til strekk- og leddskader når man vurderer risikoen ved ballspill.

Derfor var det ikke så rart at Daniel Stensland (23) først tenkte «strekk» da han kjente et stikk i leggen etter et blokkeringsforsøk i KVT-hallen i Trondheim i helga.

Da han så ned på beinet fikk han seg en overraskelse. Der var det en 10-15 centimeter lang trebit som sto ut av huden.

- Det var ganske ekkelt å se flisa, jeg ble dårlig av å se på det, forteller Stensland til Dagbladet.

- Jeg skulle blokkere et skudd, og så skled jeg. Det stakk til, og jeg trodde det var en strekk. Da jeg så trebiten, ropte jeg etter hjelp. Det var vondt, sier han.

Farlig
Hendelsen, som Adressa først omtalte, inntraff i en futsalseriekamp mellom Tiller 2 og Fokus i KVT-hallen. Daniel Stensland ble fraktet til sykehus for operasjon, og der blir han liggende et par dager til.

- Legene hadde i hvert fall aldri sett en sånn flis før. Men de sa operasjonen gikk bra, og såret ser fint ut. Jeg må være her et par dager, men det ser bra ut med tanke på fotballen videre og sånn, sier Stensland.

Han er lettet over at det ikke gikk verre.

- Det kan være farlig. Det var ikke det verste stedet på kroppen jeg kunne blitt rammet. Jeg kjenner det fortsatt, men nå svir det bare litt rundt såret, sier Stensland, som har flere år i Bodø/Glimt bak seg, og nå spiller for Levanger i andredivisjon.

Lei seg
Fungerende rektor Leiv Elvestad ved Kristen Videregående skole Trøndelag (KVT), var ikke kjent med ulykken i hallen da Adressa  snakket med ham i går kveld.

- Vi er lei oss for at noen har blitt skadd i vår hall, sier Elvestad, som mener underlaget er relativt nytt.

- Det er et parkettgulv og vi har ikke hørt om skader på gulvet tidligere. Det har vært et gulv brukerne har vært fornøyd med, sier han.

Daniel Stensland kan ikke helt skjønne den påstanden.

- Jeg kan ikke skjønne at det gulvet skal være nytt. Jeg så jo ikke gjennom parketten på forhånd, men det var i hvert fall tydelig at det var løse biter, sier han.

Dødelig ulykke
Det har også vært eksempler på liknende ulykker, med svært alvorlige utfall. I 2010 skjedde en bisarr ulykke under en futsalkamp i Brasil.

23 år gamle Robson Rocha Costa satte inn en sklitakling helt nede ved dødlinja, som vanligvis ville sendt ham seilende inn mot veggen. I stedet bråstoppet Costa.

En stor trebit ble revet opp fra gulvet og trengte seg inn i 23-åringens høyre lyske - for deretter å fortsette helt opp til sentrale organer i mageregionen.

Costa ble fraktet til sykehus, men etter en fire timers lang operasjon sto livet hans ikke til å redde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer