- Jeg ble dopet

Ronaldo fikk et beroligende middel bare to timer før han spilte VM-finale mot Frankrike. På brasiliansk tv i går hevdet stjernespilleren at han ble dopet før VM-finalen.

Mens hele verden har skrevet og snakket om hva som egentlig skjedde med verdens beste fotballspiller før finalekampen mellom Frankrike og Brasil, har Ronaldo søkt dekning hos sin mor Sonia. Han har nektet å uttale seg i media - inntil natt til i dag. I et åpenhjertig intervju på Brasils største TV-kanal, Globus, sa Ronaldo at han fikk «blå piller» før finalen, skriver Aftonbladet.

- Jeg fikk beroligende medisin, forklarte Ronaldo i intervjuet, som ellers inneholdt opplysninger som lenge har vært kjent. Han fortalte om hvordan han våknet med smerter i hele kroppen, og om krampeanfallet bare timer før den avgjørende fotball-kampen. Men så kom innrømmelsen: Landslagets lege gav han blå piller to timer før finalen, før Ronaldo ble sendt til legesjekk.

Tar på seg skylda

Det har lenge vært spekulert i om det var ytre omstendigheter som presset trener Zagallo til å sende Ronaldo på banen. I tv-intervjuet tok stjerne-spissen selv ansvaret for at han spilte - og spilte dårlig.

- Jeg tar på meg skylden. Jeg insisterte jo på å spille, sa han.

Det brasilianske fotballforbundet har lenge ønsket at Ronaldo skal til en ny og omfattende legesjekk, men Ronaldo har nektet. Han vil bruke tiden på sin kjæreste Suzana.

Gifter seg i august

I et intervju med avisen The Sunday People, sier en nær venn av Ronaldo at spillerens sammenbrudd kom fordi Suzana var utro med en brasiliansk tv-reporter. Påstanden er ikke dementert, men mye tyder på at Suzana og Ronaldo har det bra: Suzana kom i går til Rio de Janeiro for å forberede parets reise til et ukjent feriested utenfor Brasil. 19. august er planen at paret skal gifte seg på en strand i Barra da Tijuca, utenfor Rio de Janeiro.

TRØSTES: Ronaldo var knust etter finalen mot Frankrike.