- Jeg ble for defensiv

Hushovd tom for krefter da Freire vant.

• Vi fulgte etappen direkte!

(Dagbladet.no): Thor Hushovd fikk drømmesituasjonen da den fjortende etappen også endte i massespurt.

Men på oppløpet var nordmannen helt tom for krefter etter en knalltøff etappe, og i stedet for en opptur endte dagen med det som trolig er kroken på døra for Thor med tanke på den grønne trøya.

Oscar Freire tok sin første etappeseier i årets Tour de France, mens Hushovd bare ble nummer 10 - og avstanden i kampen om spurttrøya er nå på hele 47 poeng.

Mark Cavendish måtte imidlertid slippe opp den siste klatringen, noe som betyr at Hushovd hvertfall er nummer to i poengsammendraget.

Tom for krefter

- Det var en hard dag i denne varmen, og jeg hadde ikke krefter igjen mot slutten, sier Hushovd til TV 2 etter etappen.

Nordmannen lå bra an med 500 meter igjen, men ble litt defensiv like før mål, og det ble skjebnesvangert for Credit-Agricole-kapteinen.

KUNNE JUBLE: Oscar Freire har kjørt lenge med den grønne trøya, men i dag fikk han endelig etappeseieren også. Foto: EPA/SCANPIX
KUNNE JUBLE: Oscar Freire har kjørt lenge med den grønne trøya, men i dag fikk han endelig etappeseieren også. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer

- Det er det som skjer når jeg ikke har krefter igjen, jeg blir litt for defensiv, og det blir litt for dårlig, sier Hushovd.

Brudd holdt lenge

Quickstep-rytteren Stijn Devolder prøvde å rykke allerede etter fem kilometer, og fikk med seg 21 mann før han vant første mellomsprint.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det tidlige brudd-forsøket endte med at fire andre ryttere kom seg unna, og Jose Ivan Gutierrez (Caisse d\'Epargne), William Bonnet (Crédit Agricole), Bram Tankink (Rabobank) og best plasserte (24) Sandy Casar (Française des Jeux) var i fokus i store deler av etappen.

De fire kjempet sammen lenge og tappert, men da det overraskende hardtkjørende hovedfeltet nærmet seg med tre mil igjen ble det snart klart at dette kom til å bli en massesprint.

De siste hundre meterne var Oscar Freire sterkest, mens en sliten Thor Hushovd trillet inn som nummer 10 i den kvelende varmen.

Gikk overraskende fort

Leonardo Duque ble nummer to og Erik Zabel nummer tre, i det som ble en langt raskere etappe enn det mange forventet på forhånd - ettersom hardkjøret i Alpene starter i morgen.

- Jeg ble for defensiv

- Det var en rolig dag i går, så det var mange som var sugen på å kjøre i dag, sier Kurt Asle Arvesen etter å ha blitt nummer 41.

- Det var 22 mann som gikk i brudd, og ikke alle var like happy med det, forklarer nordmannen.

I morgen er det klart for den første ordentlige Alpe-etappen.

- Det blir å angripe fra start og få med alle over det første fjellet, sier Arvesen om Team CSCs planer.