SJUENDEPLASS: Under håpløse forhold kjørte Kjetil Jansrud ned til en sjuendeplass i kombinasjonen. Foto:    REUTERS/Leonhard Foeger
SJUENDEPLASS: Under håpløse forhold kjørte Kjetil Jansrud ned til en sjuendeplass i kombinasjonen. Foto: REUTERS/Leonhard FoegerVis mer

- Jeg ble for feig

Men Jansrud likevel med beste norske resultat i Kitzbühel.

- Det var sinnssykt vanskelig, men jeg kjørte også for dårlig, og derfor er det ingen tvil om at jeg hadde en tung dag, slo Kjetil Jansrud fast overfor NTB i Kitzbühel søndag.

Da hadde han akkurat kommet seg gjennom to håpløse slalåmomganger og sikret en sjuendeplass i kombinasjonen. Det var den beste norske plasseringen i det 72. Hahnenkammrennet. Aksel Lund Svindals 14.-plass i lørdagens utfor var nest best.

- For feig
Ikke mye å rope hurra for, og det var Jansrud enig i.

- Jeg har kjørt altfor lite slalåm til å mestre disse forholdene. I første omgang ble jeg rett og slett for feig til å holde farten oppe, sa Jansrud.

- Kanskje kan kjøringen min i dette slalåmrennet virke litt defensiv, men jeg forsøkte virkelig å kjøre bra. Mellom omgangene byttet jeg til og med sko, sa gudbrandsdølen.

Slalåmrennet var preget av bløt og våt snø, for det var regn i Kitzbühel søndag formiddag. Det gjorde at forholdene i slalåm ble umulige etter at de første åtte-ti løperne var sendt utfor.

Huske og lære
- Jeg kom hit til Kitzbühel først og fremst for å kjøre et godt super G-renn. Det ble uheldigvis avlyst. Dermed ble det en tung helg, men det er slik helger jeg må ta med meg en gang iblant. Jeg vil ikke glemme denne helgen, men må huske på det som har skjedd her og lære av det, sa Jansrud til NTB.

Nå blir han med Aksel Lund Svindal for å trene i Italia.

- Jeg kommer i første rekke til å trene storslalåm, for det er en disiplin som ligger til grunn for alt vi kjører, sa Jansrud, som ikke har hatt noen betenkeligheter med å stå over kveldsslalåmen i Schladming, for det er i slalåm han er svakest i øyeblikket

- Jeg tror det beste jeg kan gjøre nå er å roe det ned litt, og det får jeg gjort de tre dagene jeg skal være sammen med Aksel på trening i Italia, sa Kjetil Jansrud.

Neste helg er det super G og utfor som står på programmet i Garmisch-Partenkirchen.

(NTB)