Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ble forbanna

Et bilde fra hviterussisk fotball skaper reaksjoner. TV 2-kommentator Gro Hammerseng er frustrert.

RUNDENS SPILLER: Egor Semenkov poserer sammen med to påskehårer og beviset på at han var den beste spilleren i den hviterussiske ligaens fjerde runde. Foto: Pressball
RUNDENS SPILLER: Egor Semenkov poserer sammen med to påskehårer og beviset på at han var den beste spilleren i den hviterussiske ligaens fjerde runde. Foto: Pressball Vis mer

Mens resten av Europa har stoppet all idrett, ruller fotballen videre i Hviterussland til WHO (Verdens helseorganisasjons) store fortvilelse.

Ligaen har opplevd en stor oppsving. Sulteforede fotballinteresserte er tydeligvis lei av å bare få servert gamle høydepunkter, og rettighetene til den hviterussiske ligaen er solgt til Russland, Israel og India - for å nevne noen land.

Og med seerne kommer også bookmakerne. Seinest i går fikk Norsk Tipping kritikk for å tilby spill på ligaen, mens bookmakerne takker, bukker og leter etter flere måter å få oppmerksomhet på.

IMPONERER: Violet Slater på 85 år imponerer med sine fotballegenskaper. Video: KameraOne/Rødt Kort. Vis mer

Lettkledd bilde

Denne uka vekket et bilde av FK Slutsk-spiller Egor Semenov oppmerksomhet. Han ble kåret til rundens spiller i Hviterussland, og da han mottok beviset var han flankert av to lettkledde påskeharer.

Rundens spiller var sponset av bettingselskapet Parimatch, og de fant sin måte på å spille på lag med både påsketradisjonene og ymse fordommer.

Semenov selv uttalte følgende til Pressball:

- Vi gjør slike ting for å tilfredsstille supporterne. Vi vil gi noen tilbake til alle som støtter oss.

Om alle de nye tilskuerne sier den 32 år gamle fotballspilleren:

- Det er morsomt at vi får så mye oppmerksomhet, men det er synd at det skjer på grunn av en pandemi. Jeg håper at folk følger oss når det roer seg ned igjen.

Reagerer

Blant dem som reagerer på bildet er TV 2-kommentator Gro Hammerseng. Den tidligere håndballstjerna skriver i en kommentar at bilde traff en nerve og at hun måtte si ifra:

- Hele oppsettet ga assosiasjoner til en pornofilm. Jeg ble forbanna. Og trist. Det er ikke slike rollemodeller jeg vil at jenter skal vokse opp med i sportsbildet, skriver Hammerseng i kommentaren hos TV 2.

Hun fortsetter:

TV 2-sportskommentator: Gro Hammerseng. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
TV 2-sportskommentator: Gro Hammerseng. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

- Det minste vi bør gjøre er å reflektere over hva det er som skjer. Det er tid nok til det når sportsarrangement med få unntak er satt på pause. Hva slags signal sender dette oppsettet til unge jenter og kvinner?

Det er i og for seg ikke uvanlig i sportens verden, men fenomenet har fått mer og mer kritikk de siste åra. Såkalte «grid girls» ble fjernet fra Formel 1-sirkuset etter et stort rabalder i fjor, det har blitt heftig diskutert i boksesporten og Tour de France.

Hammerseng er langt fra den eneste som har reagert:

- Det var i hvert fall to av dem som brukte maske, skriver den britiske journalisten Mark Ogden syrlig på Twitter.

- Vi garanterer at dette er en mest BISARRE presentasjonen av ukas spiller du noen gang vil se, skriver RT Sport.

Folket snur

THE SHOW MUST GO ON: Cheerleadere underholder de få tilskuerne som møtte opp til oppgjøret mellom Dynamo Brest og Isloch Minsk 12.april. Foto: NTB Scanpix
THE SHOW MUST GO ON: Cheerleadere underholder de få tilskuerne som møtte opp til oppgjøret mellom Dynamo Brest og Isloch Minsk 12.april. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til tross for at hviterussisk fotball opplever en rekordstor tilslutning fra andre land, har de lokale supporterne begynte å svikte lagene.

President Aleksandr Lukasjenko påstår fortsatt at ingen dør av coronaviruset i landet, men færre og færre dukker opp på kampene. Det er supporterne selv som oppfordrer andre til å holde seg hjemme:

- La oss bli hjemme, redusere risikoen knyttet til spredningen av coronaviruset og beskytte oss selv og våre kjære, skrev Neman Grodnos supportere i en melding, ifølge Reuters, gjengitt hos NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!