Therese Johaug

- Jeg ble forbanna

Therese Johaug fikk ikke sin revansj mot svenske Frida Karlsson. Selv er hun irritert over å ha bli tråkket på skiene av russiske Tatjana Sorina.

BLE TRÅKKET PÅ SKIENE: Therese Johaug og russiske Tatjana Sorina. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BLE TRÅKKET PÅ SKIENE: Therese Johaug og russiske Tatjana Sorina. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under løpet kunne man se en tydelig irritert Johaug som snudde hodet opptil flere ganger. For bak henne gikk den russiske skiløperen Tatjana Sorina og tråkket henne på skiene.

- Det er ikke ideelt at noen og ha noen som går på skiene dine hele tiden. Jeg ble forbanna, sier hun til Dagbladet.

Lagvenninne Tiril Udnes Weng, skjønner at Johaug blir irritert, men at det også kan være vanskelig for den som går bak, utdyper hun ovefor Dagbladet.

IRRITERT: En tydelig irritert Therese Johaug måtte si fra til Tatiana Sorina underveis i rennet på Lillehammer. Video: Løkås / Særsland / NRK. Vis mer

- Det er litt frustrerende. Men det er litt vanskelig å gå bak også. Jeg gikk bak Rosie Brennan og tråkka hun litt på stavene. Jeg skal ikke dømme noen som gjør det, fordi jeg gjør det selv.

- Forstår du at hun Therese Johaug blir litt irritert også?

- Ja, det ødelegger jo rytmen i løpet hennes, så selvfølelig skjønner jeg at hun blir sur. Jeg hadde blitt det jeg også, sier Udnes Weng.

Johaug mener at slikt kan skje en gang, men ikke flere ganger enn det.

- Det kan hende hun er stressa og sliten. Jeg vet at hun ikke gjør det med vilje. Det vet jeg. Men samtidig skal man ikke gå på stavene hele tiden, s

-Via russisk media forteller Sorina at det var planen å få ryggen til Johaug gjennom løpet. Hun følte det gikk greit å følge henne, men fikk det tungt da hun møtte gå siste runde alene.

Intens duell

For i Ruka startet kunne Johaug jakte sekundene på Karlsson også på 10 kilometer fristil på Lillehammer lørdag.

Det ble en intens duell.

Svenskenes yndling pangåpnet og var halvannet sekund foran Johaug på første passeringspunkt. På 6,1 kilometer var fortsatt Johaug en tiendedel bak.

Frida Karlsson og Therese Johaug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Frida Karlsson og Therese Johaug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Og ved 8,3 kilometer var det bare 1,1 sekund som skilte de to.

I mål kunne det ikke blitt jevnere. Johaug gikk i mål tre tideler bak Karlsson. Dermed ble hun slått på intervallstart, av Frida Karlsson, for andre gang denne sesongen.

- Det var en tett duell. Du kan kalle det et dødt løp. Så var jeg foran, så var jeg bak, så var jeg foran, så var jeg bak. Jeg prøvde å gå så godt jeg kunne men Frida var hakket bedre, sier Johaug til Dagbladet.

Rørt Fossesholm

Helene Marie Fossesholm leverte et sterkt løp på Lillehammer, men tapte tredjeplassen for amerikanske Rosie Brennan.

- Det var stort, det var det. Det har ikke vært veldig lett i høst. Når jeg da klarer å gå et bra renn her, så betyr det mye. Det har vært veldig mye negativitet, i hele høst egentlig. Det var mye som sto på spill. Jeg vil gjerne gå i Davos. Når det da går så bra, så betyr det mye, sier en tydelig rørt Fossesholm til NRK, før hun fortsetter:

- Det er mange eksperter der ute som har snakka meg ned, jeg har prøvd og ikke lese. Man får spørsmål fra folk rundt og må svare på det. Man vil egentlig bare være et annet sted, men så må forholde seg til det som er. Når det da er mye press på skuldrene og mye som står på spill føles det godt å få til et bra løp, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer