UTE AV TOUREN: I går ble det kjent at russiske Alexandr Kolobnev har levert en positiv dopingprøve.  Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefano Rellandini
UTE AV TOUREN: I går ble det kjent at russiske Alexandr Kolobnev har levert en positiv dopingprøve. Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefano RellandiniVis mer

«Jeg ble fortalt at de fant et stoff. Jeg aner ikke hvor det kommer fra»

Dopingtatt Alexandr Kolobnev hevder han er uskyldig.

(Dagbladet): Årets første dopingsak i Tour de France er et faktum etter at russiske Alexandr Kolobnev testet positivt på stoffet hydroklortiazid.

Saken ble kjent på gårsdagens hviledag - og nå hevder Kolobnev at han er uskyldig.

- Aner ingenting - Jeg ble fortalt at de (laboratoriet) fant et stoff. Jeg aner ikke hvor det kommer fra. Derfor venter jeg på mer informasjon. Jeg har ingenting å si av respekt for arrangøren og sykkelsporten generelt, sier Kolobnev i en pressemelding.

Etter at nyheten kom, ble syklisten fraktet vekk fra sitt oppholdssted av politiet.

- Fransk politi fant ingenting mistenkelig, så vi venter på resultatene og hva etterforskerne måtte si, sier han.

Forlot laget frivillig UCI sa rett etter at hendelsen ble kjent at rytteren ikke er kastet ut av touren, fordi regelverket ikke gir muligheter for en midlertidig suspensjon på grunn av stoffet han har testet positivt for.

Men samtidig sa de at de føler seg sikre på at Kolobnevs lag Katusja ville gjøre det rette i saken.

- Etter at jeg fikk høre nyheten, spurte laget mitt hva jeg ville gjøre. Jeg bestemte meg for meg for å forlate Tour de France frivillig. Det var min egen avgjørelse i påvente av analysen av B-prøven. Det handler igjen om respekt for regelverket til UCI og WADA, sier han.

- Jeg har fra første stund fått uforbeholden støtte fra alle med tilknytning til laget, og jeg har ikke fått sparken, slik enkelte medier meldte i går.