- DET VIKTIGSTE ER SANNHETEN: Turid Syftestad har i Dagbladet fortalt om eks-mannens forhold til doping. I enkelte andre medier førte det til at hun ble stemplet som løgner. Nå får hun støtte av Antidoping Norge.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
- DET VIKTIGSTE ER SANNHETEN: Turid Syftestad har i Dagbladet fortalt om eks-mannens forhold til doping. I enkelte andre medier førte det til at hun ble stemplet som løgner. Nå får hun støtte av Antidoping Norge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

- Jeg ble framstilt som en hevngjerrig løgner

Turid Syftestad er lettet over at hun blir trodd på at hun ikke tuklet med Petar Vukicevics e-poster.

(Dagbladet): Topptrener Petar Vukicevic innrømmet overfor Dagbladet å ha rådført seg om doping i flere e-poster fra perioden perioden 2001 og 2003. I går besluttet Friidrettsforbundet at han ikke er ønsket videre som landslagstrener.

Petars eks-kone, Turid Syftestad (48), har fortalt at det var hun som leverte de omstridte e-postene til Antidoping Norge. Det ble starten på hva hun opplever som ei heksejakt.

- Det ble en stor belastning. Jeg ble framstilt i enkelte medier som en løgner, en som var villig til å gjøre hva som helst for å skade Petar. At jeg var sjalu. At jeg bare var ute etter hevn - og derfor manipulerte e-postene, sier Vukicevic til Dagbladet.

Ga eks-kona skylda Petar Vukicevic har gang på gang vist til det han mener er Syftestads hevnmotiv:

- Min ekskone har tatt den mailen, og så har hun da selv puttet de tingene hun hadde lyst til å putte inn, har han uttalt til Dagbladet.

Overfor Dagbladet har Vukicevic aldri villet svare på hva det konkret er han mener hun skal ha manipulert.

Ekskona har hele tida avvist at hun på noen måte har manipulert e-postene.

- Jeg gikk til Antidoping Norge med e-postene i fjor, fordi Petar beskyldte meg for å ha forfalsket dem. Jeg følte at det var ubehagelig, sier Turid Syftestad til Dagbladet.

Bevisene - Merk deg også at alle opplysningene som denne saken baserer seg på kommer fra én kilde, min ekskone, har Vukicevic uttalt til Aftenposten 20. september i fjor. Også hans advokat Vidar Strømme har kommet med gjentatte anklager mot Syftestad

I går viste Anstein Gjengedal og Antidoping Norge til en rekke andre kilder, tidligere omtalt av Dagbladet. 40 personer er avhørt i regi av den tidligere politimesteren i Oslo og folk fra Antidoping Norge. I tillegg er legejournaler og andre dokumenter gjennomgått.

Om Petar Vukicevic sier Gjengedal:
- Vi fester ikke lit til hans forklaring.

Om Turid Syftestad sier Gjengedal:
- Vi har ingen grunn til å tro at e-postene er manipulert. Og det er vel et direkte svar til henne.

Lettelsen Antidoping Norge tror altså ikke på Petar Vukicevic. Antidoping Norge mener e-postene handler om doping - og de mener å ha bevis for at innholdet er ekte. Akkurat slik Syftestad har hevdet hele tida.

- Selv om Antidoping Norge har henlagt saken, så har de uttalt at de ikke har funnet grunnlag for at e-postene er manipulerte. Innholdet i disse e-postene er ikke forenlig med våre verdier, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen.

- Det er en enorm lettelse endelig å bli trodd. Det har vært så hardt å skulle leve et normalt liv, med familie og jobb, samtidig som enkelte har ønsket at denne saken skulle handle mer om min troverdighet enn om Petars, sier Syftestad.

- Ikke hevn For tida befinner hun seg på jobbreise i Sørøst-Asia. Hun håper dette setter et endelig punktum for kommentarer om hennes troverdighet.  

- Det jeg gjorde var å stå fram med sannheten. Jeg vil at folk skal vite, og da kunne jeg ikke tie om hva jeg visste, sier hun.

- Hevn er ikke mitt motiv. Jeg bryr meg ikke om hvordan det går med Petar, sier Syftestad.

- Må gå videre Petar Vukicevic ville ikke la seg intervjue av Dagbladet i går, men sier i dag til NTB at han føler seg satt i en gapestokk - og at han fortsatt vil trene Christina og Vladimir Vukicevic.

- Jeg kan ikke gjøre noe overfor friidrettsforbundet, men jeg konstaterer at de trekker seg unna og setter meg i gapestokken. Det kommer nok av det enorme presset forbundet har vært utsatt for i denne saken, sier Vukicevic.

- Saken er henlagt, og jeg må gå videre med livet mitt. Det har vært en voldsomt tøff tid, men nå går jeg videre, først og fremst som trener for Vladimir og Christina. Det kan ingen nekte meg, sier Petar Vukicevic.

Les e-postene her

LETTET: Turid Syftestad hevder motivet er sannheten, ikke hevn.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LETTET: Turid Syftestad hevder motivet er sannheten, ikke hevn. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer