FORSTÅR SKARSFJORD: Amin Askar roser trener Rune Skarsfjord for å ha vært stått opp for spillerne og tatt støyten i motgang.
 Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
FORSTÅR SKARSFJORD: Amin Askar roser trener Rune Skarsfjord for å ha vært stått opp for spillerne og tatt støyten i motgang. Foto: Marit Hommedal / NTB ScanpixVis mer

- Jeg ble i Brann fordi Rune hadde store planer for meg

Amin Askar «i sjokk» etter Skarsfjord-avskjeden.

BERGEN (Dagbladet): - Jeg tror det å være Brann-trener er en av Norges tøffeste jobber. Når man får så mye negativ nedbør fra «hele Bergen» så forstår jeg at Rune Skarsfjord ikke ønsket å være trener, sier Brann-spiller Amin Askar til Dagbladet.

Brann-trener Rune Skarsfjord valgte å trekke seg for klubbens beste, og grunnga valget sitt i en pressemelding.

Dårlige resultater og sviktene engasjement i Bergen fikk narvikingen til å si opp på dagen.

- I sjokk Amin Askar ble hentet til Brann for noen sesonger siden, og har siden første kamp fått tillit fra Brann-trener Rune Skarsford. Det kom som et sjokk på Askar at Skarsfjord informerte spillerne i dag.

- Jeg er fremdeles i sjokk. Vi spillere fikk ikke noe forsvarsel om hva som skulle skje i dag. Rune har levd under et enormt press i høst. Han har fått motbør og kjeft fra «hele Bergen» etter hver kamp, men har stått opp for oss spillere og tatt støyten. En av hovedgrunnene til at jeg valgt å fornye kontrakten med Brann i høst var at Rune hadde store planer for meg, og Brann, sier Amin Askar til Dagbladet.

- Påvirker Skarsfjords exit din framtid i Brann?

- Nei, trenere kommer og går. Jeg har en kontrakt, og forholder meg til den. I første omgang håper jeg at vi spillere kan takke for oss med en suveren kamp hjemme på stadion til helgen, sier Askar.

- Må tåle det bergenske lynne Branns styreleder Mette Nora Sætre mener at det finnes en grense for hva en trener makter å tåle i Bergen.

- Jeg har stor respekt for Runes avgjørelse. Vi fikk beskjed om Runes avgjørelse i går kveld, og den beskjeden kom overraskende på oss. Det var en klok og modig avgjørelse fra en trener som har måtte tåle mye kritikk i alle medier, fra fansen og menigmann i Bergen i høst, sier Sætre.

- KLOK OG MODIG AVGJØRELSE: Sportslig administrativt ansvarlig Rolf Magne Walstad, styreleder Mette Nora Sætre og daglig leder Roald Bruun-Hansen i Brann informerte om Rune Skarsfjords avgang på en pressekonferanse i Bergen i ettermiddag. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
- KLOK OG MODIG AVGJØRELSE: Sportslig administrativt ansvarlig Rolf Magne Walstad, styreleder Mette Nora Sætre og daglig leder Roald Bruun-Hansen i Brann informerte om Rune Skarsfjords avgang på en pressekonferanse i Bergen i ettermiddag. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

Hun legger til:

- I Bergen er det en voldsom interesse rundt Brann. Det har på den ene siden vært hyggelig. Men i høst har vi registrert en voldsom negativ oppmerkosmhet. Rune har opptrådt profesjonelt, men opplevere deler at deler av den bergenske presse og bloggere har drevet en heksejakt på ham, sier hun.

Tar mediefri Rune Skarsfjord tar nå en mediefri uke. Da han tidligere i dag begrunnet avgangen, rettet han blant annet kritikk mot hvordan media har behandlet ham.

- Han har opplevd ting som urettferdig og ensidig. Så tror jeg han har lyst til å utdype dette selv om litt, men ikke her og nå, sier Branns sportslige administrator Rolf Magne Walstad.

Walstad sier Skarsfjord ønsker å utdype også med tanke på arbeidsforholdene til den som skal overta jobben.