- Jeg ble jævla forbanna

Bjørndalen måtte ut i strafferunde ved en feil - ante ingenting.

ANTE INGENTING: Ole Einar Bjørndalen ante ingenting om at det ene skuddet ikke ble registrert som treff. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
ANTE INGENTING: Ole Einar Bjørndalen ante ingenting om at det ene skuddet ikke ble registrert som treff. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

RUPHOLDING/OSLO (Dagbladet): Norge og Ole Einar Bjørndalen ble utsatt for en stor arrangørtabbe under mixed-stafetten i Rupholding i dag. Hovedpersonen selv ante ingenting underveis i løpet om hva som hadde skjedd.

- Litt rart i dag. Jeg følte ikke så mye, så bare det svarte målet og måtte kjempe med det. Trodde det var riktig å gå en strafferunde. Noen fortalte at jeg hadde truffet én mer enn jeg fikk opp, det var rart og ikke en så god følelse når vi ikke går først over linja men likevel vinner, sier Bjørndalen til Dagbladet.

På spørsmål fra Dagbladet om hva han tenkte da han måtte ut i strafferunde, svarte Bjørndalen:

- Jeg var jævla forbanna. Strafferunde på stafett skal man jo ikke ha.

Dette er ikke første gang det skjer noe feil med de automatiske skivene som ble brukt i Rupholding.

- Det er ikke sånn det skal være. Men det var jo den riktige avgjørelsen. Tekniske feil med skivene har hendt før, blant annet med Arnd Peiffer i Nove Mesto, sier Bjørndalen.

Viss medfølelse Slovenia sjokkerte mange med å ta sølv i dag. Ole Einar Bjørndalen har en viss medfølelse med sølvvinnerne Slovenia som var først over målstreken.

- Det er sikkert jævla surt. Men de gjorde likevel et kjempeløp og ble nummer to.

Landslagssjef Mikael Løfgren sa det var uaktuelt å fortelle Bjørndalen om det som hadde skjedd underveis i løpet.
- Kan vi aldri gjøre. Han måtte bare gå, så fikk vi ta det som det kom, sa Løfgren til Dagbladet.
Hegle Svendsen visste På pressekonferansen etter løpet kom det fram at Emil Hegle Svendsen visste at Norge sannsynligvis ville få tidsfradrag.

- Jeg følte meg bra. Jeg hørte på sisterunden at vi kanskje ville få tidsfradrag, tenkte at hvis vi var 15-20 sekunder bak Slovenia ville det holde til gull. Da jeg gikk over mållinja, visste jeg at vi hadde vunnet. Men det var en spesiell følelse, ettersom jeg ikke var først, sa Hegle Svendsen på pressekonferansen.

NUMMER TO I MÅL - TOK GULL: Emil Hegle Svendsen gikk i mål som nummer to, men Norge tok likevel gullet etter tidsfradrag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
NUMMER TO I MÅL - TOK GULL: Emil Hegle Svendsen gikk i mål som nummer to, men Norge tok likevel gullet etter tidsfradrag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Tora Berger gjorde en kjempeetappe i dag, og var naturlig nok fornøyd med seg selv etter løpet.

- Det føltes veldig godt i dag. Skytingen var veldig bra, jeg gikk et flott løp, håper det blir sånn resten av mesterskapet, sa Tora Berger på pressekonferansen.

Dagbladet kommer med mer