Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ble klippet ned. Det var et klart straffespark

Rooney scoret i sin kamp nummer 100 for England.

• England-Slovenia 3-1 (0-0)

(Dagbladet): England tok i kveld imot Slovenia til EM-kvalifiseringskamp i et oppsiktsvekkende tørt November-London.

Manchester United-stjerna fikk i dag sin kamp nummer 100 med flagget på brystet, og hadde sin yngste sønn på armen da «God Save The Queen» runget ut over nasjonalarenaen.

Og jublianten endte også på scoringslista, og med sitt mål nummer 44 tangerte han Jimmy Greaves som Englands tredje mestscorende gjennom tidene.

Danny Welbeck sørget for en trygg seier for hjemmelaget med sine to scoringer, mens Jordan Henderson sto for gjestenes scoring da han satte ballen i eget nett.

Trøstesløst Innledningsvis kunne det nesten se ut som om Roy Hodgson hadde gitt streng beskjed om at var nettopp Rooney som skulle framheves i dag.

Lagkameratene prøvde etter beste evne å overgå hverandre i forsøk på å spille kapteinen til målsjanser, men mannen med nummer ti på ryggen måtte rusle målløs i garderoben.

Danny Welbeck var nærmest for vertene da han sendte et knallhardt skudd like over tverrliggeren til Samir Handanovic med drøye ti minutter igjen til pause, mens Milivoje Novakovic sto for gjestenes beste mulighet med en heading som gikk til side for målet til Joe Hart.

Nærmere kom ingen av lagene, og resultattavla viste smått kjedelige 0-0 etter 45 spilte minutter.

Jubilanten scoret Der den første omgangen på Wembley var fryktelig langdryg, ble det langt mer fart etter hvilen.

Først steg Henderson til vers på en dødball i egen boks og stusset ballen i mål på elegant vis bak sin egen keeper. Men ledelsen til Slovenia skulle ikke vare lenge.

Bare minuttet etterpå var jubilanten Rooney løs i gjestenes 16-meter, og gikk sprellende i bakken etter det som så ut som et kakk på leggen fra Bostjan Cesar.

Reprisene viste derimot at det kan se ut som at Rooney falt for eget grep, men portugisiske Olegário Benquerença lot seg overbevise og pekte på ellevemeteren. Rooney tok selv straffesparket, og smalt det knallhardt i hjørnet til sin landslagsscoring nummer 44.

Rooney fikk spørsmål om straffesituasjonen etter kampen.

- Jeg ble klippet ned. Det var et klart straffespark, var svaret hans, ifølge NTB.


Welbeck ville ikke være noe dårligere enn sin tidligere lagkamerat i Manchester United, og seks minutter etter utlikningen satte han inn ledermålet med et noe heldig treff etter en svak klarering i bortelagets felt. England hadde snudd det.

Og det lille håpet Slovenia fikk etter ledermålet, ble ettertrykkelig knust av samme mann noen minutter senere da han på lekkert vis satte inn sitt andre og Englands tredje for kvelden fra kort hold.

Arsenal-spissen sikret sitt femte mål i kvalifiseringen.

 JUKSET UNDER KAMP:  Wayne Rooney filmet seg til straffe da Slovenia ledet 1-0. Foto: NTB Scanpix
JUKSET UNDER KAMP: Wayne Rooney filmet seg til straffe da Slovenia ledet 1-0. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling