- Jeg ble lei meg, som om det var min egen kompis

Singh om Muamba-kollapsen. Spilte mot ham i fjor

(Dagbladet): Boltons Fabrice Muamba falt om på banen under lørdagens FA Cup-møte med Tottenham på White Hart Lane.

Han ble sendt umiddelbart til London Chest Hospital på grunn av hjerteinfarkt, og det tok to timer før hjertet til Muamba slo normalt. Tilstanden er fremdeles kritisk.

SPILTE MOT MUAMBA: Harmeet Singh i Thailand med det norske landslaget. Foto: Erlend Aas / Scanpix
SPILTE MOT MUAMBA: Harmeet Singh i Thailand med det norske landslaget. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Jeg ble lei meg da jeg leste det, som om det var min egen kompis, selv om jeg ikke kjenner ham i det hele tatt. Det er bare veldig trist, og viser at fotball betyr ingenting når det er snakk om liv. Det er så mye som er langt viktigere enn fotball, sier Singh til Dagbladet.

Vålerenga-spilleren møtte Muamba i en U21-kamp i fjor, og husker at Bolton-spilleren var en vanskelig spiller å møte. At han har spilt mot 23 år gamle Muamba gjør situasjonen enda mer spesiell, mener Singh.

- Det er litt rart, for jeg kjenner ham jo ikke. Men når en har spilt fotball med noen føler en likevel en tilknytning til dem, sier Singh og legger til:

- En får bare be for ham og håpe at alt går bra.

U21: Fabrice Muamba i aksjon for det engelske U21-landslaget. Foto: AFP Photo/ Scanpix / Henning Bagger
U21: Fabrice Muamba i aksjon for det engelske U21-landslaget. Foto: AFP Photo/ Scanpix / Henning Bagger Vis mer

I løpet av helgen har en samlet fotballverden vist sin støtte til Muamba og hans familie, både på Twitter og på fotballbanen. Da Real Madrid spilte mot Malaga i går hadde Real Madrid på seg skjorter der de viste støtte til 23-åringen og hans familie.

- Det er veldig fint å se at fotballen kan samle folk, sier Singh som håper at det vil bli flere tester for å oppdage slikt i forkant.

- Jeg husker vi ble testa på La Manga en gang, jeg tror det var i 2008. Da ble alle Tippeliga-spillerne sjekket, og jeg håper at alle klubbene har obligatoriske sjekker for det er viktig å være i forkant, sier midtbanespilleren.

• Nyhetsbyrået AP melder i kveld at Muamba har snakket noen få ord fra sykesenga.