- Jeg ble litt bekymret da det lavet ned som verst

Store mengder snø skapte problemer i Tromsø.

(Dagbladet): Det var strålende sol ved flere byer på sør- og østlandet i kveld, og det var en vakker dag for fotball på de fleste arenaene i vårt langstrakte land. Men det var en by som skilte seg ut fra resten i kveld.

I Tromsø måtte banemannskapet hente fram en traktor for å få bukt med all snøen som la seg som et hvitt teppe på kunstgressmatta på Alfheim. På et tidspunkt i kampen mellom Tromsø og Fredrikstad ble det vanskelig å spille skikkelig fotball.

- Vi kan ikke klage. Det er likt for begge lagene, sa FFK-trener Tom Freddy Aune til Dagbladet etter kampen.

Trener-kollega Per-Mathias Høgmo var ikke like diplomatisk etter kampen.

- Første omgang ble ødelagt av snøen, pasningstempoet ble dratt ned av den tunge snøen, sa Høgmo.

Måtte måke langs linjene I første omgang entret banemannskapene den snødekte matta flere ganger for å rydde vekk snøen langs de viktigste linjene. På et tidspunkt ble også kampen stoppet for å få vekk den verste snøen. Men selv da det snødde som verst var ikke Høgmo redd for at kampen skulle bli stoppet.

- Jeg ble litt bekymret da det lavet ned som verst. Det ble mange tilfeldigheter, og mange sklitaklinger. Det var i grenseland, men jeg fryktet ikke stopp, sa Høgmo til Dagbladet.

Heller ikke dommer Edvardsen var i tvil om at kampen skulle fullføres.

- Jeg vurderte aldri å stoppe kampen. Vi hadde en god dialog mellom trenerne og dommerne. Ved første spillestopp kalte jeg til meg kapteinene for å forklare at jeg kom til å tilkalle banemaskapene når jeg anså det som passende, sa dommer Edvardsen etter kampen.

I den andre omgangen ble matta omsider grønn, og Tromsø fant omsider veien til nettmaskene da Ondrasek stanget laget i ledelsen etter timen.