Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ble litt overrasket da «puppane» sprengte

Se Norges håndballstjerne Heidi Løke som prostituert.

• Norge - Polen, klokka 18.15.

DEBRECEN (Dagbladet): Heidi Løke (32) har nok filmet seg til en og annen straffe på håndballbanen, men visste du at hun også har spilt fire roller i en full spillefilm?

I skrekkfilmen «Bread & Circus», regissert av Heidis storebror Morten Løke (37), kan du se håndballstjerna utfolde seg som romvesen, en sykepleier, en utstøtt og ikke minst som flirtende prostituert.

«Ultravoldelig» - Jeg ble tvunget til å være med, sier Heidi Løke og ler godt av filmen som i 2005 ble vist på filmfestivaler og distribuert i Tyskland, Østerrike, Sveits, Frankrike og Sverige.

I Norge ble filmen, med et budsjett på 500.000 kroner, vist først sommeren 2012.

Da fikk den følgende omtale:
«Man kan si mye om Morten Løke som filmskaper, men en ting skorter det ikke på - fantasi.» - og skrekkfilmen omtales som «surrealistisk, symboltung og ultravoldelig.»

- Filmen handler om hva som skjer med et samfunn der staten har monopol på kulturen, sier Morten Løke (37) til Dagbladet.

«Familiefilm» Filmen er full av store eksplosjoner, pyroteknikk og spesialeffekter - og alle sju (!) Løke-søsknene bidrar i forskjellige roller foran kamera, og gir ordet «familiefilm» en helt ny betydning.

I filmen, som Dagbladet viser flere scener fra, får Heidi Løke hard medfart. Spesielt rollen som flirtende prostituert var kort og brutal.

- Jeg ble skutt i «puppane». Vi hadde laget store pupper, og jeg ble litt overrasket da de sprengte, sier hun.

Storebror Morten mener hun tolket rollen som prostituert bra.

- Heidi klarte seg bra som en flirtende prostituert, humrer han.

- Ikke mange henvendelser Rollen som romvesen måtte hun overtales til.

- Jeg har et smalt og avlangt hode, og den eneste som masken passet til var meg.

I videoinnslaget forteller Heidi Løke også hvilket terningkast hun gir seg selv for skuespillerprestasjonene i filmen.

- Jeg har ikke fått så mange henvendelser etter den filmen. Det er jeg egentlig litt skuffet over, selv om det er veldig forståelig, sier hun og ler godt.