TILBAKE PÅ TOPP: Marit Bjørgen flankert av pallkameratene Charlott Kalla og Marthe Kristoffersen i går. Bjørgen viste styrke etter en svak periode i sporet.Foto: SCANPIX/AP/Sergei Grits
TILBAKE PÅ TOPP: Marit Bjørgen flankert av pallkameratene Charlott Kalla og Marthe Kristoffersen i går. Bjørgen viste styrke etter en svak periode i sporet.Foto: SCANPIX/AP/Sergei GritsVis mer

- Jeg ble litt urolig og usikker

Bjørgen fikk mental hjelp etter NM-fiaskoen.

Langrennsstudio kl. 12.45: 15 km skiathlon

(Dagbladet): Etter et skuffende NM og bekymring for formen slo Marit Bjørgen kraftig tilbake da hun i går gjentok sammenlagtledelsen i verdenscupen.

Endelig var formen fra Tour de Ski-åpningen tilbake, og v-cuprival Justyna Kowalczyk var ikke i nærheten av å følge da Charlott Kalla rykket og fikk med seg bare Bjørgen på 10-kilometeren i Rybinsk.

Mentalt møte
Bjørgen forteller at hun har fått hjelp av mental trener til å finne tilbake til godfølelsen.

- Jeg har jobbet mye med det mentale. Tirsdag hadde jeg et møte med Britt (Tajet-Foxell) på Olympiatoppen. Hun hjelper meg med å ha riktig fokus og hele tiden ta med det positive. Vi satt i tre kvarter og gikk igjennom ting. Møtet var planlagt allerede før NM, men det ble kanskje ekstra god timing. Vi hadde også tett kontakt inn mot løpet, sier Bjørgen til Dagbladet.

Bjørgen har mye kontakt med Tajet-Foxell, men de to hadde ikke møttes ansikt til ansikt siden november.

- Jeg er veldig fornøyd og veldig lettet. Jeg ble litt urolig og usikker etter det som skjedde i NM. Men de to siste dagene har jeg følt meg bedre, og i går kjente jeg at jeg var lett og fin i kroppen. Nå er jeg i min beste form siden Tour de Ski, sier hun.

Nærmer seg legendene
Før dagens skiathlon er Bjørgens ledelse i verdenscupen på bare 23 poeng, og hun har dermed mye å forsvare mot Justyna Kowalczyk.

Seieren i går var forøvrig 31-åringens 50. i verdenscupen, og bare seks vinterutøvere har flere enn det.

Ole Einar Bjørndalen (93) og Ingemar Stenmark (86) ligger så langt foran at de nok aldri blir truet av Bjørgen, men Alberto Tomba (51), Hermann Maier (54), Vreni Schneider (55) og Annemarie Moser-Pröll (62) er alle innen rekkevidde.