VANT VERDENSCUPEN: Martin Johnsurd Sundby kom på andreplass på femmila i Holmenkollen, og vant samtidig verdenscupen sammenlagt. Foto: Olav Nesvold / NTB Scanpix
VANT VERDENSCUPEN: Martin Johnsurd Sundby kom på andreplass på femmila i Holmenkollen, og vant samtidig verdenscupen sammenlagt. Foto: Olav Nesvold / NTB ScanpixVis mer

- Jeg ble lurt av svensken

Martin Johnsrud Sundby trodde ikke Richardsson skulle vinne femmila.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Daniel Richardsson snøt Martin Johnsrud Sundby for konfekten da han spurtslo ham inn på flatene mot mål i Holmenkollen i dag.

Med seieren i den totale verdenscupen i boks, var det bare den aller første seieren på den legendariske femmila i Kollen som manglet for Johnsrud Sundby i dag.

Underveis trodde ikke Martin at det var Richardsson som kom til å snyte ham for seieren.

- Nei, han lurte meg litt underveis der. Jeg snudde meg og så at han ga noen små luker og jeg syns han så småsliten ut, men det var bra taktikkeri av ham det, sier Martin Johnsrud Sundby etter løpet.

Gikk for spurten
For Daniel Richardsson, som mot alle odds har reist seg fra skrekksommeren med en dødsulykke på veien, til OL-gull i stafett, individuell OL-medalje og nå også femmilsseier i Holmenkollen, innså tidlig at han måtte gå for spurtseier.

- Jeg følte meg fin hele veien, men så hadde jeg et lite uhell halvveis. Da tapte jeg en del sekunder til Martin og Legkov og skjønte at jeg måtte ta det med ro for å konsentrere meg om spurten, sier Richardsson.

Litt skuffa
Og da Legkov slapp opp den aller siste bakken ble det som svensken hadde forutsett. Bortsett fra at verdenscupvinner Johnsrud Sundby aldri klarte å svare på farta Richardsson satte inn mot stadion.

- Han var bare for sterk for meg i dag, fastlo Martin selv.

- Og selvfølgelig er jeg skuffa over at jeg ikke vant her, men dagen i dag har uansett vært veldig bra for meg. Målet var å sikre seieren i verdenscupen her i dag, og det klarte jeg. Nå har jeg vært på pallen her i tre år på rad, så kanskje seieren kommer til slutt.