Karsten Warholm:

- Jeg ble misforstått

Den ferske OL-mesteren korrigerer utspill om konkurrentens sko, og forklarer at han fikk overtenning.

SEIERSBRØL: Karsten Warholm feirer etter å ha løpt inn til OL-gull på 400m hekk i Tokyo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SEIERSBRØL: Karsten Warholm feirer etter å ha løpt inn til OL-gull på 400m hekk i Tokyo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Karsten Warholm tok et sensasjonelt gull i Tokyo, og smadret samtidig sin egen verdensrekord. Nordmannen tok hele 76 hundredeler av sin tidligere rekord, og løp inn på utrolige 45.94 sekunder.

Både i forkant og etterkant av løpet har det vært mye prat om «superskoene» til Warholm og rivalen Rai Benjamin.

Til Dagbladet uttalte Warholm, etter rekordløpet, at selv om han også benytter seg av nyere teknologi med sine Puma-sko, så har det vært viktig å ikke overdrive.

- Jeg kan ikke si så mye om banen, men det jeg kan si om skoene er at vi har forsøkt å lage så kredible sko som mulig. Ja, det er en karbonplate i dem, men vi har gjort det på den måten jeg vil, sa Warholm etter løpet.

Gullvinneren gikk også hardt ut mot rivalen Rai Benjamins sko, som nemlig inneholder en form for pute, både foran og under skosålen. Hensikten er at skoa skal fungere som en liten trampoline for utøveren.

- Dersom du putter en trampoline under der, så mener jeg det er «bullshit», og det tar vekk kredibiliteten fra vår idrett, sa Warholm, ifølge engelske The Telegraph.

- Misforstått

I et intervju med nyhetsbyrået Reuters forklarer Warholm kommentarene.

- Det jeg sa ble misforstått. Jeg hadde en kommentar på det etter løpet, og så bare eksploderte det. Det var ikke planen min, sier han.

- Jeg vet ikke om de skoene (Nike, journ.anm.) er best. Mine (Puma, journ.anm.) er kanskje like bra, men det handler ikke nødvendigvis om det, fortsetter han.

GULL: Karsten Warholm innfridde og tok en imponerende gullmedalje og ny verdensrekord på 400 meter hekk i OL i Tokyo. Foto: Bjørn Langsem. Video: Discovery+ Vis mer

Videre forteller han at dagens teknologi innenfor friidrett kan føre til skepsis blant seere.

- Når noen gjør en god prestasjon nå, så vil alle spørre seg selv om det er skoene som gjør det. Det er et kredibilitetsproblem.

- Må ikke føle seg lurt

Warholm mener det er viktig at utøverne, og ikke teknologien, får æren for gode prestasjoner. Ikke minst at seerne heller ikke føler seg lurt.

- Det må være en troverdighet her, sier han.

25-åringen påpeker også at han ikke er imot teknologiske framskritt i sporten, men at man ikke skal dra det for langt.

- Det fine med friidrett er at man alltid kan sammenlikne. Det er det sporten handler om, selv om det alltid vil være små forskjeller. Samtidig er jeg helt for at teknologi kan dytte det litt framover, avslutter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer