- Jeg ble overfalt av voldtektsmann

Anette Sagen banket ham opp ved Sogn i Oslo.

(Dagbladet.no): Anette Sagen (20) var ute og gikk kveldstur ved Sogn da hun opplevde sitt livs mareritt.

- Jeg gikk langs stien og hørte på musikk med ørepropper i ørene. Dermed hørte jeg ikke overfallsmannen da han kom bakfra og plutselig rev tak i meg, sier Anette i et intervju med Se & Hør.

Mannen trakk Anette vekk fra stien og inn mot skogen, men idrettsjenta gjorde motstand.

- Vill slåsskamp

Hun forteller at hun prøvde å sparke ham alt hun orket, men at han var sterk og at voldsmannen hadde overtaket i kampen i en periode.

Det hele utviklet seg til et skikkelig basketak mellom den lille hoppjenta og overfallsmannen. Men tilslutt ga mannen opp og løp av gårde.

- Det ble vill slåsskamp, men han klarte ikke å rive meg over ende. Etterhvert ga han opp og rømte av gårde, forteller Anette til Se & Hør, som anmeldte overfallet kort tid etterpå.

Oslo politidristrikt slo full voldtektsalarm og rykket ut for å lete etter mannen, som Anette beskrev som «en nokså utrent nordmann på ca 175 cm».

BANKET OPP ANGRIPEREN:  Anette Sagen ble angrepet av en voldtektsmann ved Sogn i Oslo i vinter. Foto: SCANPIX
BANKET OPP ANGRIPEREN: Anette Sagen ble angrepet av en voldtektsmann ved Sogn i Oslo i vinter. Foto: SCANPIX Vis mer

Til tross for overfallet, som skjedde i oktober i fjor, var Anette Sagen verdens beste hopper i vinter. Hun avsluttet sesongen med å sette bakkerekord for kvinner i Holmenkollen.

- Var sterkt preget

- Anette står nå fram for å bli ferdig med hele saken, sier Kjell Ivar Magnussen til Dagbladet.no.

Magnussen er trener for Anette og de andre norske hoppjentene, og han forteller at de har brukt mye tid på å snakke ut om overfallet.

- Vi pratet en del om dette gjennom hele vinteren. Vi har vært åpne og prøvd å hjelpe Anette gjennom vinteren, sier Magnussen, som har mottatt mange henveldeser om å få Anette til å stille opp på intervju.

- Jeg sa klart ifra at det var uaktuelt midt i sesongen. Anette var veldig preget da det skjedde, og jeg og støtteapparatet ønsket at hun skulle få mest mulig tid fra det skjedde til hun stilte opp på intervju.

Intervjuet i Se & Hør er åpenhjertig og sterkt. I tilllegg til å bli ferdig med saken selv, ønsker hun å sette fokus på overfall og voldtekter mot jenter.

- Anette er en veldig mentalt sterk jente og bevisst på hva hun gjør, skryter trener Magnussen.