- Jeg ble overrasket over Dagsrevyens prioritering

Men kringkastingssjefen har ingen planer om å beklage overfor skiforbundet.

HUDFLETTES: Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas får så ørene flagrer etter at han valgte å vise den finske dopingdokumentaren «Når heltene lyver». I dokumentaren hevder en anonym kilde at doping var vanlig i norsk langrenn på 90-tallet. Foto: LARS EIVIND BONES / DAGBLADET
HUDFLETTES: Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas får så ørene flagrer etter at han valgte å vise den finske dopingdokumentaren «Når heltene lyver». I dokumentaren hevder en anonym kilde at doping var vanlig i norsk langrenn på 90-tallet. Foto: LARS EIVIND BONES / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Skipresident Erik Røste raser mot NRK etter at kanalen i går viste den finske dopingdokumentaren «Når heltene lyver». Der står en anonym kilde fram og forteller at doping var like vanlig i norsk som finsk langrenn på 90-tallet.

Norges Skiforbund reagerer på at statskanalen går god for bruken av en anonym kilde. Røste krever en beklagelse, men slike planer har ikke kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas.

- Årsaken til at vi løftet fram utsagnene som gikk på Norge, var at vi ønsket å sikre samtidig imøtegåelse. Det er presseetisk riktig, og det har skiforbundet fått rikelig anledning til å gjøre, sier Bjerkaas.

- Jeg kan ikke se at dette kom feil ut, slik skiforbundet mener.

Riktig sitert Bjerkaas framholder at han har fått bekreftet at kilden føler seg riktig sitert i dokumentaren. Kilden skal ha vært tett på det norske laget i 90-åra.

- Har du snakket med kilden selv?

- Jeg har fått bekreftet at vedkommende føler seg riktig sitert, er alt Bjerkaas vil si.

I en pressemelding som skiforbundet sendte ut søndag ettermiddag, reagerer skipresident Røste voldsomt på omfanget saken fikk i Dagsrevyen og NRK sist torsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer