- Jeg ble provosert

Det var AIK-spilleren Andreas Andersson (29) som slo ned en kjendisjournalist i Stockholm natt til i går. Svensken beklager det som skjedde.

Det var under en kjendisfest i Stockholm at en svensk landslagsspiller natt til torsdag slo ned en underholdningsjournalist fra Aftonbladet.

Dagens utgave av Expressen forteller at fotballspilleren er AIK- og landslagsspiller Andreas Andersson. Andersson er en av Allsvenskans best betalte spillere, og har en fortid i Milan og Newcastle. Neste sommer er han EM-aktuell med det svenske landslaget.

Erkjenner feil

Andersson innrømmer gjennom sin advokat at han slo til Aftonbladets utsendte, men at han ikke slo med knyttet hånd.

- Jeg innrømmer at jeg ga ham et hardt slag, men det var med åpen hånd - som en ørefik, sier fotballspilleren gjennom advokat Johan Åkermark.

- Han kommer ikke til å påberope seg nødverge. Andreas erkjenner at han har gjort en feil, sier advokaten.

Unnskylder

Andersson skal ha følt seg provosert av at journalisten stirret på ham og en kompis, og sier at det var det som utløste slaget.

Mens Andersson hevder han ble provosert, mener andre slaget kom helt uprovosert. Flere vitner har også sagt at han opptrådte svært aggressivt.

AIK-spilleren sier han er svært lei seg for det som skjedde, og han skal ha bedt fornærmede om unnskyldning.

(Dagbladet.no)

SLO: Det var AIK- og landslagsspiller Andreas Andersson som slo til Aftonbladets underholdningsjournalist Daniel Nyhlén natt til torsdag. Foto: AP/SCANPIX