Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ble ranet for seieren

NEW YORK (Dagbladet): Lennox Lewis trodde han hadde vunnet da skandaleavgjørelsen kom i Madison Square Garden. Uavgjort, sa dommerne, og Evander Holyfield mente det var guds vilje. Den guden må ha vært boksepromotor Don King, mener amerikanske aviser.I USA

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lewis ble regelrett frastjålet seieren etter lørdagens tittelkamp i tungvektsboksing. Han utklasset Evander Holyfield gjennom 12 runder og publikum på 21284 personer skreik og hylte mot avgjørelsen.

Lennox Lewis gikk rett i garderoben for å samle seg til pressekonferansen etter kampen.

Don King derimot ropte begeistret:

- Nå må gutta danse en gang til.

- Omkampen får gå i England, sier Lewis med et grusomt smil, og skuler på King.

Ble ranet

Holyfield sto og svaiet med gjenklistrede øyne og hovent ansikt og forsøkte å motbevise at 36 år er pensjonstid i boksesporten.

- Jeg ble ranet for seieren, sier Lewis som tjente 80 millioner kroner på kampen. Holyfield fikk det dobbelte, og promotor Don King ser en omkamp som en ny gullgruve.

- Dette lukter avtalt spill. Kampen var ikke en gang jevn, sier britens trener Emanual Steward. - Det er avgjørelser som dette som gir knockout på boksesporten. Tysons ørebiting og uavgjort her gjør boksing til en vits.

Skamløs dommer

Dommeren fra Sør-Afrika, Stanley Christodolou hadde 116- 113 til Lewis og var i takt med de fleste observatørene. Den britiske hjemmedommeren Larry O'Connor hadde 115- 115 og en skamløs hjemmedommer, Eugenia Williams hadde 115- 113 til Holyfield. Dermed beholder Holyfield sine WBA- og IBF-titler, og Lewis sin WBC-tittel.

Selv om Lewis aldri klarte å slå den regjerende tungvektsmesteren Holyfield helt ut, var det briten som dominerte kampen.

Den amerikanske dommeren var den eneste som hadde Holyfield som vinner i fjerde runde selv om Lewis traff med fire ganger så mange slag i den runden.

Avtalt spill

Spekulasjonene går høyt om det hele har vært avtalt spill. Holyfields promotor, Don King, ville mistet kontrollen over tungvektstittelen hvis Holyfield hadde tapt. Da hadde han også mistet mye av makta han har. Og pengene. Nå blir det høyst sannsynlig omkamp og King vil sope inn penger.

- Jeg skjønner ikke hva som er problemet, sa han etter at den upopulære dommeravgjørelsen var tatt.

Lennox Lewis hadde derimot en helt annen mening:

- Jeg tror det ikke, jeg tror det bare ikke. Jeg vant kampen overlegent og ventet å få de tre beltene. Jeg tapte bare to runder, ikke mer.

- Han rystet meg aldri det minste, og nå er jeg redd for at han ikke tør å møte meg igjen. Han virket som en gammel mann, sier Lewis.

Tidlig KO

36 år gamle Holyfield hadde på forhånd lovet å avgjøre med knockout i 3. runde, men han var ikke engang i nærheten av å innfri. Lewis var overlegen i alle statistikker. Han hadde 348-130 i antall slag, hvorav 161-78 i harde slag.

Tungvektstitlene i de tre store bokseforbundene har ikke vært i samme boksers eie siden 1992. Da slapp Riddick Bowe WBC-beltet i en søppelkasse fordi han ikke ville innfri et krav om å møte Lewis. Også Mike Tyson vegret seg for å møte Lewis, som først lørdag fikk storkampen han alltid har drømt om.

- Jeg er tungvektsmester, men det var ikke min beste kamp. Jeg må ta hatten av for Lewis. Den mannen skinner det av, sa Holyfield.