Norges nye spiller:

- Jeg ble sendt rett ut

Den ferske landslagsspilleren Brede Moe (30) forteller om en uheldig hendelse tilbake i 2013.

TILBAKE: Brede Moe er for første gang i karrieren tatt ut i en a-landslagstropp. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TILBAKE: Brede Moe er for første gang i karrieren tatt ut i en a-landslagstropp. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Brede Moe var den store overraskelsen i landslagstroppen til Ståle Solbakken som møter Serbia, Sverige og Slovenia i løpet av få dager. Landslagssjefen forklarte at skadene til Kristoffer Ajer og Stian Gregersen åpnet opp for å inkludere Bodø/Glimt-spilleren i troppen.

Dermed kan midtstopperen få sin debut på A-landslaget i en alder av 30 år. Men det er faktisk ikke første gang at Moe skal ikle seg den norske landslagsdrakta.

INNE I VARMEN: Brede Moe er, mot alle normer som fins, inne i landslagstroppen for første gang på seniornivå, i en alder av 30 år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
INNE I VARMEN: Brede Moe er, mot alle normer som fins, inne i landslagstroppen for første gang på seniornivå, i en alder av 30 år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

I 2013 ble han kalt inn på samling med U21-landslaget - også den gang etter forfall på stopperplass. Og i en kamp mot Nederland fikk han sin debut, når han startet siden om side med Thomas Rogne i midtforsvaret.

Men oppgjøret ble på ingen måte noen drømmekamp for trønderen.

- Jeg fikk rødt kort etter 11 minutter, sier Moe til Dagbladet, og bryter ut i latter.

Han forklarer hva som skjedde:

- Det var et tilbakespill til keeper som en medspiller slo litt for kort. Spissen til Nederland snappa opp ballen, og jeg prøvde å rette opp feilen. Det hele endte opp med at jeg felte han på 20-30 meter, og jeg ble sendt rett ut, sier han.

Et øyeblikk fra Eliteserien i 2017 gikk verden rundt i sosiale medier. Vis mer

- Husker du hvem som var i den norske landslagstroppen?

- Nei, det gjør jeg faktisk ikke.

Med ved hjelp av et par tastetrykk på Internett kan man finne den aktuelle kampen. Den norske troppen besto blant annet av profiler som: Martin Linnes, Harmeet Singh, Omar Elabdellaoui, Ørjan Håskjold Nyland og Magnus Wolff Eikrem.

I den nederlandske troppen var det stjerner som Georginio Wijnaldum, Luuk de Jong og Patrick van Aanholt.

Ni år etter den klønete debuten kom altså beskjeden om at han igjen var inne i landslagsvarmen.

- Jeg ble oppringt fra Ståle (Solbakken) dagen før. Han spurte om jeg var klar, og jeg sa «ja». Da sa han «ok, da er du med». Jeg har hatt en anelse om at jeg har vært én av spillerne de har sett på, men på tross av det har jeg aldri tenkt at det skulle bli en realitet. Man blir overrasket, ydmyk og stolt, sier Moe dagen til Dagbladet, dagen etter at troppen ble offentliggjort.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer